Κορονοϊός στην Ελλάδα: «H Θεία Κοινωνία ενέχει κινδύνους μετάδοσης»

H Θεία Κοινωνία ενέχει κινδύνους μετάδοσης, λέει ο Ηλίας Μόσιαλος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η Εκκλησία δεν έχει λάβει οδηγίες από το Υπ. Υγείας για τον κορονοϊό.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: «H Θεία Κοινωνία ενέχει κινδύνους μετάδοσης»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI
iEidiseis

iEidiseis

21:34 - 03/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 13:52 - 13/01/2021

Σκεπτικός σε σχέση με τις τοποθετήσεις περί μη μετάδοσης μικροβίων μέσω της Θείας Κοινωνίας εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στο Dikaiologitika News, ο Έλληνας καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science ανέφερε πως «από τη στιγμή που υπάρχει τόσο κοντινή απόσταση ανθρώπων κατά τη διάρκεια του μυστήριου», αλλά και το ότι «χρησιμοποιείται το ίδιο κουταλάκι για όλους, από το ένα στόμα στο άλλο», ενέχει κινδύνους κι αυτό «είναι ένα ζήτημα που πρέπει να σκεφτούμε και να ρυθμίσουμε το επόμενο διάστημα».

Πρόσθεσε πως η Καθολική κι η Αγγλικανική Εκκλησία έχουν πάρει προληπτικά μέτρα εξάπλωσης του κορονοϊού μέσα στα εκκλησίες τους (όπως για παράδειγμα να μην τοποθετούν το αντίδωρο κατευθείαν στην γλώσσα των πιστών) και ότι καλό θα είναι να το πράξουμε κι εμείς στην Ελλάδα, ακόμα κι αν η εξάπλωση του ιού στη δική μας χώρα είναι αργή.

Εξάλλου, σε ανάρτηση του στα social media, ο κ. Μόσιαλος έγραψε: «Είμαι βέβαιος ότι, αν χρειαστεί, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλλει στον περιορισμό της διάδοσης του νέου ιού. Είμαι σίγουρος ότι όλα είναι προγραμματισμένα και απλά τονίζω το αυτονόητο».

{https://www.facebook.com/i.mos2020/posts/2827381077301160}

Σημειώνεται πως κατά πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπως κι οι υπόλοιπες Μητροπόλεις στην Ελλάδα δεν έχουν λάβει ακόμα καμία οδηγία για προληπτικά μέτρα από το Υπουργείο Υγείας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων