Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που προκάλεσε τη φωτιά – Συνελήφθη εργαζόμενος της κατασκευάστριας εταιρείας

Την ώρα της φωτιάς φαίνεται πως πραγματοποιούσαν δοκιμαστική πτήση στα Γλυκά Νερά.

Εργαζόμενοι ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή μη επανδωμένων αεροχημάτων (drone) είναι οι προσαχθέντες για το drone που πιθανόν να προκάλεσε την φωτιά στα Γλυκά Νερά σήμερα, Τετάρτη 3/7.

Ειδικότερα, οι τέσσερις προσαχθέντες για τη φωτιά στα Γλυκά νερά ήταν από τη SARISA. Πρόκειται για εταιρεία που κατασκευάζει όλων των ειδών drones. Κατά τη διάρκεια δοκιμής το με επανδρωμένο αερόχημα έπεσε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει -πιθανότατα- και τη φωτιά.

Τελικά, από τις τέσσερις προσαγωγές η μία μετατράπηκε σε σύλληψη. 

Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Συνελήφθη σήμερα, 03 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, έξι πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα, επτά ελικόπτερα και εννέα αεροσκάφη κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους πρόποδες του Υμηττού και σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια στα Γλυκά Νερά.

Η άμεση κινητοποίηση σε συνδυασμό με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο είχε σαν αποτέλεσμα να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις η φωτιά.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος κατήγγειλε ότι οι φλόγες προκλήθηκαν από την πτώση drone το οποίο εντοπίστηκε και θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πυροσβεστικής προκειμένου να επιβεβαιωθεί και επισήμως εάν ήταν αυτό που προκάλεσε την πυρκαγιά.

drone_4f00f.jpgdrone2_a3c2f.jpg

Το drone που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» για τη φωτιά

Το συγκεκριμένο drone έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ακόμη και μικρών ρουκετών, καθώς κατασκευάζεται για στρατιωτικούς σκοπούς. Σημειώνεται πως η έδρα της εταιρείας SAS Technology,  που εμπορεύεται το SARISA SRS 1A, και συγκεκριμένα το τμήμα μηχανικής της, βρίσκεται στα Γλυκά Νερά στη λεωφόρο Λαυρίου 196. 

To drone SARISA SRS 1A εν δράσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ απειλεί τη Λάρισα» - Η προειδοποίηση του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Σπύρος Νικολαΐδης: Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες ο ηθοποιός
Chevron Right