Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στα 45 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, διαγνώσθηκαν 14 νέα περιστατικά κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας στα 45.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στα 45 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

14:13 - 06/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 15:04 - 06/03/2020

Στα 45 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε την επιβεβαίωση ακόμη 14 νέα κρουσμάτων, τα έντεκα εκ των οποίων είναι από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους και τρία ακόμα κρούσματα από επαφές τους.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας των νοσούντων, σημείωσε ότι ο 66χρονος από την Πάτρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα με ήπια ή ελαφρά συμπτωματολογία.

Απαντώντας δε σε όσα ακούστηκαν για τον χειρισμό της περίπτωσης του 66χρονου από τους γιατρούς σε Αμαλιάδα και Ρίο, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε:

«Ο ταξιδιώτης από τους Αγίους Τόπους και η ομάδα του δεν ανήκαν σε ύποπτα περιστατικά, γιατί δεν προέρχονταν από χώρα, όπου υπήρχε τοπική μετάδοση της νόσου. Ταυτόχρονα με μας, χώρες όπως οι ΗΠΑ έχουν εισαγόμενενα κρούσματα από χώρες που δεν αναφέρονται στις λίστες ελέγχου. Ο ιός είναι πάρα πολύ εύκολο να περάσει τα σύνορα και κάτω από τη μύτη μας και διαδίδεται από ανθρώπους με ήπια συμπτωματολογία».

Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για «αναμενόμενη διασπορά της νόσου σε έναν κλειστό χώρο», υπογραμμίζοντας πως «η πρόληψη της διασποράς θα μειώσει την ένταση των κρουσμάτων».

Συνεδρίαση των Υπουργών Υγείας της ΕΕ για τον κορονοϊό

Επί τάπητος θέτουν οι υπουργοί Υγείας των χωρών της ΕΕ τα δεδομένα για την διασπορά της νόσου και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της..

ΠΟΥ: «Δεν είναι άσκηση - Πάρτε την κρίση πιο σοβαρά»

Αξιωματούχοι υγείας σε όλον τον κόσμο προειδοποίησαν ότι κάποιες χώρες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψην τους την κρίση με τον κορονοϊό, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ με τις υγειονομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για μια «ανησυχητική» απουσία ετοιμότητας που παρατηρείται σε κάποια νοσοκομεία.

Οι διεθνείς αγορές επλήγησαν και πάλι εξαιτίας της ανησυχίας σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία η κρίση την ώρα που οι χώρες λαμβάνουν δραστικά προληπτικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός από τον οποίο έχουν ήδη πεθάνει πάνω από 3.300 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί σχεδόν 100.000 σε περίπου 85 χώρες.

Τα κρούσματα αυξάνονται στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ιράν, ενώ οι αρχές της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, έχουν υποχρεώσει ένα κρουαζιερόπλοιο να παραμείνει αρόδου και δεν του επέτρεψαν να εισέλθει στο λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο μέχρι να υποβληθούν σε εξετάσεις κάποιοι επιβάτες του οι οποίοι εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα.

Η επιδημία έχει προκαλέσει χάος στις επιχειρήσεις, στον τουρισμό, στις αθλητικές διοργανώσεις και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο με σχεδόν 300 εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως να παραμένουν στα σπίτια τους.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων