Κορονοϊός στην Αθήνα: Νέο κρούσμα στη Δάφνη

Την ύπαρξη νέου κρούσματος κορονοϊού στη Δάφνη Αττικής ανακοίνωσε ο δήμος Δάφνης - Υμηττού. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Κορονοϊός στην Αθήνα: Νέο κρούσμα στη Δάφνη
Πηγή: Facebook
iEidiseis

iEidiseis

17:00 - 06/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 17:45 - 06/03/2020

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε ο κηδεμόνας μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές του δήμου Δάφνης - Υμηττού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δημοτικών αρχών, αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου, προκειμένου να αποτραπεί μία περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Ο δήμος Δάφνης - Υμηττού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την απολύμανση των δημοτικών και σχολικών κτιρίων, όπως φαίνεται σε σχετική ανάρτησή του δημάρχου κ. Μπινίσκου.

Την ίδια ώρα, για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του δήμου, από τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, έως και την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020. Κλειστό θα μείνει και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, στο οποίο «πηγαίνει» το παιδί του νέου κρούσματος.

{https://www.facebook.com/tassos.biniskos/posts/10221383683078977}

Η ανακοίνωση του δήμου

«Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία».

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το φύλο του ασθενή, όπως και το αν το συγκεκριμένο κρούσμα συγκαταλέγεται στα 45 που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Στα 45 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14 νέα κρούσματα, τα οποία προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα. Τα νέα κρούσματα αφορούν 11 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας στους Αγίους Τόπους, στην οποία συμμετείχε και ο 66χρονος άνδρας από την Ηλεία (σ.σ. το ένατο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα).

Παράλληλα, θετικά στον θανατηφόρο ιό διαγνώσθηκαν ακόμη τρία άτομα - όλα επαφές των παραπάνω 11 κρουσμάτων.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων