Κορονοϊός στην Ελλάδα: «34 νέα κρούσματα - 133 στο σύνολο»

34 νέα κρούσματα του κορονοϊού έκαναν την εμφάνισή τους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 133, σύμφωνα με όσα είπε στο Mega η κ. Γιαμαρέλλου.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: «34 νέα κρούσματα - 133 στο σύνολο»
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
iEidiseis

iEidiseis

17:59 - 12/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 19:36 - 12/03/2020

Στην αποκάλυψη ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα αυξήθηκαν από 99 σε 133 προχώρησε η λοιμωξιολόγος και ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια στον Τ/Σ Mega, από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα 10 είναι «ορφανά» δηλαδή δεν είναι γνωστό στον ΕΟΔΥ πώς «κόλλησαν» τον ιό.

Η λοιμωξιολόγος εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει πλέον στην τρίτη φάση της εξάπλωσης του COVID-19, κατά την οποία παρατηρούνται μικροεπιδημίες «ορφανών» κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την κ. Γιαμαρέλλου τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα είναι ήπια, ενώ τόνισε πως «πρέπει να προλάβουμε».

Εξάλλου, το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η χώρα «μετράει» και τον πρώτο νεκρό, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξε ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Γιαμαρέλλου για 34 νέα κρούσματα, έγιναν επίσημες ανακοινώσεις από τον Δημήτρη Τσιόδρα, που είναι και υπεύθυνος.

Η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για 18 νέα κρούσματα και έτσι παραμένει ερωτηματικό γιατί η κ. Γιαμαρέλλου μίλησε για 34.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, από τα 117 κρούσματα που έχουν καταγραφεί ως θετικά στον COVID-19, «τα 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση με άλλα κρούσματα - 82 ανήκουν σε εισαγωμένα κρούσματα και 25 είναι επαφές τους».

Μεταξύ αυτών, όπως εξήγησε, μεγάλος αριθμός είναι οι ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους.

Ο ίδιος έκανε λόγο και για «10 κρούσματα χωρίς γνωστή επαφή» αλλά και για «ακόμη 15 κρούσματα για τα οποία η διερεύνηση συνεχίζεται».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων