Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης και νέες διευκρινίσεις

Στα έντυπα και τις βεβαιώσεις μετακίνησης, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω κορονοϊού αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Έδωσε επιπλέον απαντήσεις για επαγγελματικές κατηγορίες που ζητούν διευκρινίσεις.
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης και νέες διευκρινίσεις

19:05 - 23/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 19:14 - 23/03/2020

Στην πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω της παδημίας του κορονοϊού, καθώς και στις βεβαιώσεις μετακίνησης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι αν χρειαστεί να μεταβεί κάποιος στο δημόσιο αυτό πρέπει να γίνεται μόνο με ραντεβού και μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

-Αν κάποιος δεν οδηγεί και τον πάει κάποιος άλλος στην δουλειά, τότε ο οδηγός πρέπει να έχει βεβαίωση από τον εργοδότη του δεύτερου επιβάτη.

-Το έντυπο των δημοσιογράφων πρέπει να αναγράφειτο ρεπορτάζ που καλύπτουν και όχι τις ώρες.

-Για mini bus απαιτείται δελτίο κίνησης και πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των οχημάτων

-Οι κούριερ χρειάζονται βεβαίωση εργοδότηση και λίστα αποστολής

-Στα Ταξί επιτρέπεται άλλος ένα άτομο. Αν υπάρχει ασθενείς μπορεί να υπάρχει και άλλος επιβάτης αλλά απαιτείται σχετική βεβαίωση.

-Σε σχέση με τα Ι.Χ. υπάρχει εξαίρεση στα ανήλικα παιδιά (ένας γονέας και δυο ανήλικα τέκνα)

-Οδηγοί μετρό ή λεωφορείων χρειάζονται βεβαίωση ωραρίου

Εκτυπώστε τα έντυπα σε world και pdf ΕΔΩ

Κικίλιας: Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν

«Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό,τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει στη μάχη κατά του κορονοϊού ανοίγοντας τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας προς τους ιατρικούς συντάκτες για την εξέλιξη της πανδημίας COVID -19 στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο υπουργός συνεχίζεται η σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορονοϊό».

Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με COVID -19 και όπως είπε ο κ. Κικίλιας, Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων