Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ένα εκατομμύριο SMS εστάλησαν την πρώτη μέρα

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε τα δεδομένα από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων της κυβέρνησης. Τι πρέπει να γράφει το SMS στο 13033
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ένα εκατομμύριο SMS εστάλησαν την πρώτη μέρα
EUROKINISSI

07:26 - 24/03/2020

Πάνω από 1.000.000 SMS στο 13033 για να πάρουν την άδεια κυκλοφορίας, έστειλαν οι πολίτες την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων της κυβέρνησης που στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επιλογές που έχουν στα χέρια τους οι πολίτες. «Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του. Σε άλλες χώρες υπάρχει μόνο το χαρτί αλλά εμείς προσθέσαμε και το τεχνολογικό κομμάτι. Προσπαθούμε να σκεφτούμε πιο καινοτόμα» ανέφερε.

Τι πρέπει να γράφει το SMS

Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει: το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Απάντηση

Την επιτυχή αποστολή ενός SMS με τον παραπάνω τρόπο ακολουθεί η απάντηση: «Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας» που θα λάβετε.

Σε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Όπως τονίζεται από τον σχετικό οδηγό της Πολιτικής Προστασίας «σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων