SMS στο 13033: Τι κωδικό στέλνουμε για μετακίνηση σε ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία

Στους κωδικούς των sms στο 13033 ώστε όποιος θέλει να μπορεί να μεταβεί στα ειρηνοδικεία και στα υποθηκοφυλακεία αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
SMS στο 13033: Τι κωδικό στέλνουμε για μετακίνηση σε ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία

18:48 - 25/04/2020
Τελευταία ενημέρωση: 19:02 - 25/04/2020

SMS στο 13033, θα πρέπει να στέλνει όποιος -από Δευτέρα- επιθυμεί να μεταβεί στα ειρηνοδικεία και στα υποθηκοφυλακεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση από Δευτέρα προς τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα γίνεται με χρήση του κωδικού Β2 στο 13033.

Όπως πρόσθεσε «οι έλεγχοι θα γίνονται κανονικά μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ για πολύ καιρό ακόμη θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν θα γίνει καμία έκπτωση και σε κανέναν».

Υπενθυμίζεται ότι με SMS στο 13033 μπορείτε να βγείτε σήμερα από το σπίτι, καθώς ισχύουν οι κωδικοί και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι όποιες αλλαγές αναμένεονται από τις 4 Μαϊου και αργότερα, ανάλογα με το σχέδιο που θα ανακοινωθεί.

Οι μετακινήσεις πρέπει να δηλώνονται κανονικά στο 13033 ή με τα ανάλογα έντυπα και ο πολίτης για να πάει στο σούπερ μάρκετ ή για να βγει για άθληση θα πρέπει να έχει μαζί του και την ταυτότητα.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου. Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
1. Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων