Ελλάδα

«Θα βρω μπελά χωρίς να φταίω» – Τα αλλάζει η οικιακή βοηθός για τους θανάτους στο Ελληνικό

Τι ανέφερε φίλος του Μιχάλη Σιδηρόπουλου από το Ελληνικό και τι ερευνά η Αστυνομία για τους τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια.
Ελληνικό Οικιακή Βοηθός Θάνατοι Οικογένεια
MEGA

Σε σκοτεινό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου τριών μελών της οικογένειας Σιδηροπούλου από το Ελληνικό – της 98χρονης μητέρας Κατερίνας, της κόρης της Βέρας και του γιου Μιχάλη – που άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε μόλις 13 ημέρες. Η Αστυνομία εστιάζει την προσοχή της στην οικιακή βοηθό, η οποία εργαζόταν στην οικία τους το τελευταίο δίμηνο.

Οικιακή βοηθός για Ελληνικό: «Πρέπει να βρω δικηγόρους»

Η γυναίκα, που μίλησε τη Δευτέρα (12/5) αποκλειστικά στην εκπομπή «Live News» του MEGA, αρνείται κάθε εμπλοκή και δηλώνει πως φρόντιζε τους ηλικιωμένους με αυταπάρνηση. Με σπασμένη φωνή εκφράζει τον φόβο της μήπως βρεθεί κατηγορούμενη άδικα. «Χωρίς να φταίω θα βρω τον μπελά μου, εγώ δούλευα και σε ξενοδοχείο καμαριέρα, τι να κάνω;», αναρωτιέται, εμφανώς φορτισμένη.

Ωστόσο, τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί, είναι πολλά και επικεντρώνονται – σε μεγάλο βαθμό – στις εξής πράξεις της: Γιατί συνέχισε να επισκέπτεται το σπίτι μετά τους θανάτους; Γιατί κράτησε τα κλειδιά και γιατί βιάστηκε να ταφούν τα μέλη της οικογένειας; Για ποιον λόγο επωμίστηκε τα έξοδα της κηδείας;

Η ίδια υποστηρίζει ότι προσπάθησε να παραδώσει τα κλειδιά στις Αρχές, αλλά κανείς δεν τα δέχτηκε. «Έχω τηλεφωνήσει 10 φορές», υποστηρίζει. Παράλληλα, εμφανίζεται να αλλάζει στάση σε άλλη εκπομπή, δηλώνοντας ότι «μόνο εγώ έχω κλειδί και δεν θα το δώσω σε κανέναν».

Σε ερωτήσεις για το αν αφαίρεσε αντικείμενα από το σπίτι, η 55χρονη απαντά πως όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά και ότι επέστρεψε για να φυλάξει τα υπάρχοντα μέχρι να εμφανιστούν συγγενείς. «Δεν έχω πάρει τίποτα, εδώ είναι το σπίτι που μένω», είπε η οικιακή βοηθός και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρω δικηγόρους και δεν έχω να τους πληρώσω».

Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και η αναφορά της ότι έπλυνε σεντόνια μετά τους θανάτους, πράξη που προκάλεσε υποψίες. Η ίδια λέει ότι απλώς ακολούθησε οδηγίες της Βέρας, πριν εκείνη εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Αντιφάσεις προκύπτουν και για τη γνωριμία της με τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο. Αρχικά υποστήριξε πως δεν τον γνώριζε, στη συνέχεια όμως παραδέχθηκε πως τον είχε συναντήσει δύο φορές και είχε μιλήσει μαζί του. «Μου είπε να πω στην αδερφή του να φύγουν κάποιοι άνθρωποι από το σπίτι», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, ένας φίλος του Μιχάλη ανέφερε στην εκπομπή «Live News» του MEGA πως και τα τρία μέλη της οικογένειας έμεναν μαζί στο Ελληνικό και ότι είχε μιλήσει τηλεφωνικά με την οικιακή βοηθό, όταν αναζήτησε τον φίλο του.

Πάντως, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εξετάζουν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια και προσπαθούν να ρίξουν φως σε μια υπόθεση που συνεχώς περιπλέκεται, με νέα δεδομένα, αντιφάσεις και ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Γιώργος Χρυσοστόμου Chevron Left
Γιώργος Χρυσοστόμου: Προσπάθησα να παλέψω έναν δαίμονα που λέγεται «μετά τη 1 το βράδυ»
Ηλεκτρικά εναντίον βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων - Ποια είναι πιο αξιόπιστα
Chevron Right