Ελλάδα

«Καλό ταξίδι Σπύρο» – Θρήνος στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο (Εικόνες, Βίντεο)

Το τελευταίο αντίο στον 14χρονο που πνίγηκε στον Άραχθο είπαν συγγενείς και φίλοι.
Άραχθος, Άρτα

Αβάστακτος ο πόνος στην κηδεία του 14χρονου Σπύρου Δήμου στο χωριό Αγία Παρασκευή της Άρτας. Συγγενείς, φίλοι αλλά και κόσμος από όλα τα χωριά της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στο παιδί που «κατάπιε» ο Άραχθος.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, οι οποίοι πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του και να χαρίσουν ζωή σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Όλοι οι φίλοι του, οι συμμαθητές του, ήρθαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής με ένα λευκό λουλούδι και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τους Σπύρο.

Το τελευταίο αντίο στον Σπύρο, είπε συγκινημένος ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.

Ήταν μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν ο Σπύρος μαζί με τον 12χρονο από την Αλβανία και δύο ακόμη φίλους πήγαν, μετά το σχολείο, να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι. Η βουτιά για τα δύο αγόρια στάθηκε μοιραία. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τα δύο παιδιά έχασαν τη μάχη και έγιναν άγγελοι- δωρητές οργάνων.

Απόψε αναμένεται να γίνει η λήψη οργάνων και από το 12χρονο αγόρι.

Το αντίο των φίλων του στα social media

Μερικές ώρες πριν το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Σπύρο, φίλοι και συμμαθητές τον αποχαιρετούν με σπαρακτικά βίντεο στα social media.

«Πού πας, Σπυράκο μου, και με αφήνεις μόνη;» γράφει σε ανάρτηση της η φίλη του 14χρονου που έχασε την ζωή του με τρόπο ηρωικό στον ποταμό Άραχθο προσπαθώντας μάταια να σώσει τον φίλο του.

«Πάλευαν 1μιση λεπτό και εξαντλήθηκε ο Σπύρος που ήξερε να κάνει μπάνιο. Και βυθίστηκε σε μια φάση», είπε φίλος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Άλλαξε η ημερομηνία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2026
Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τον επόμενο γύρο συνομιλιών «εξομάλυνσης» με τη Ρωσία
Εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα Chevron Right