Ελλάδα

Θρίλερ στη Μεσαρά με τον θάνατο του 49χρονου προέδρου: Τα αναπάντητα ερωτήματα – Τι «βλέπουν» οι Αρχές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τα ακριβή αίτια θανάτου του 49χρονου Αλέξανδρου Δασκαλάκη στη Μεσαρά Ηρακλείου.
www.patris.gr

Ένα πέπλο μυστηρίου έχει σκεπάσει τη Μεσαρά Ηρακλείου έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο του 49χρονου προέδρου του τοπικού συμβουλίου, Αλέξανδρου Δασκαλάκη, με τις διωκτικές Αρχές να προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια ενός περίπλοκου παζλ.

Σύμφωνα με το patris.gr η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις καταιγιστικές εξελίξεις, ενώ η Αστυνομία κινείται με άκρα μυστικότητα, ερευνώντας σχολαστικά κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να φωτίσει την υπόθεση.

Ο 49χρονος ήταν μια ιδιαίτερα αγαπητή φυσιογνωμία στο Απεσωκάρι και την ευρύτερη περιοχή, με διαρκή προσφορά στα κοινά. Η ξαφνική απώλειά του προκάλεσε σοκ, δημιουργώντας παράλληλα πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

Το στενό οικογενειακό του περιβάλλον βιώνει τραγικές στιγμές, αναμένοντας εναγωνίως το ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει κρίσιμες απαντήσεις. Όπως αναφέρουν συγγενείς του, ζητούν να λάμψει η αλήθεια: «Θέλουμε να μάθουμε πώς “έφυγε” ο άνθρωπός μας. Να ξέρουμε από τι πέθανε», σημειώνουν, αναζητώντας απαντήσεις μέσα στον πόνο της απώλειας που δεν αφήνει περιθώρια για ουσιαστικό πένθος.

Σημαντική είναι η μαρτυρία ενός στενού του φίλου, ο οποίος επισημαίνει ότι τα τραύματα στο κεφάλι του εκλιπόντος εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, τα χτυπήματα ήταν πολύ σοβαρά «και δεν μπορεί να προκλήθηκαν από πτώση με τη μηχανή, η οποία δεν έχει σημάδια πτώσης που να δικαιολογούν τέτοια χτυπήματα. Σε αυτό όμως υπάρχουν άλλοι ειδικοί για να απαντήσουν».

Περιγράφοντας το χρονικό της μοιραίας ημέρας που κατέληξε στη νοσηλεία του 49χρονου, ο ίδιος φίλος εξηγεί: «Εκείνη την ημέρα, έφυγε με το μηχανάκι για να πάει καφέ και ένα σάντουιτς στον Αλβανό που έχει μαζί τους στις αγροτικές δουλειές. Στο σπίτι επέστρεψε λίγη ώρα μετά, έχοντας χτυπήματα στο κεφάλι. Στη σύζυγό του δεν είπε τίποτα. Λίγη ώρα μετά εμφάνισε ρινορραγία, ενώ έκανε έμετο με αίμα. Κλήθηκε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε».

Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις παραμένουν θολά, αυξάνοντας τα αναπάντητα ερωτήματα αντί να τα διαλευκαίνουν. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, χωρίς να αποκλείουν ακόμη και την περίπτωση της εγκληματικής ενέργειας. Το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, με τη συνδρομή και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, έχει βάλει στο μικροσκόπιο επαφές και πρόσωπα από το περιβάλλον του 49χρονου. Οι Αρχές συλλέγουν προσεκτικά καταθέσεις, εξετάζοντας κινήσεις και πιθανούς μάρτυρες που ίσως γνωρίζουν κρίσιμες λεπτομέρειες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Στις Μοίρες και το Απεσωκάρι το κλίμα παραμένει εξαιρετικά βαρύ. Ο Αλέξανδρος Δασκαλάκης ξεχώριζε για την ηθική του ακεραιότητα και την εργατικότητά του, ενώ ως νοσηλευτής στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και παλαιότερα σε κεντρικό νοσοκομείο βρισκόταν πάντα στο πλευρό όσων είχαν ανάγκη. Το γεγονός ότι δεν είχε γνωστές διαφορές με κανέναν, σε συνδυασμό με την ανιδιοτελή του πορεία, καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο δυσεπίλυτη, μεγαλώνοντας το μυστήριο γύρω από τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Μητσοτάκης Chevron Left
Μητσοτάκης για Μυλωνάκη: Είμαι σίγουρος ότι θα βγει νικητής