Η τραγωδία που συγκλονίζει την Καλαμάτα αποκτά ακόμη πιο δραματικές διαστάσεις, καθώς τα δύο ανήλικα παιδιά της 39χρονης Βασιλικής καλούνται να διαχειριστούν την απώλεια της μητέρας τους, η οποία έπεσε νεκρή από τα χέρια του συζύγου της μέσα στο σπίτι τους.
Τα δύο κορίτσια, ηλικίας 10 και 6 ετών, ζητούσαν επίμονα τη μητέρα τους τις τελευταίες ημέρες. Με τη συνδρομή ψυχολόγων και ειδικών, αλλά και παρουσία της θείας τους, ενημερώθηκαν ότι η μητέρα τους δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Τα παιδιά εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η αδελφή της 39χρονης έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να αναλάβει την επιμέλειά τους.
Σήμερα η κηδεία της 39χρονης Βασιλικής
Το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να γραφτεί ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας, με την εξόδιο ακολουθία της 39χρονης να τελείται στις 19:00 στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Καλαμάτας.
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο, αφήνοντας πίσω δύο ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του θύματος αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, τα οποία τελικά ανέλαβαν ιδιώτες.
Τα ευρήματα που επιβαρύνουν τον 41χρονο
Ο 41χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι βρέθηκε σε κατάσταση άμυνας, ισχυριζόμενος πως η σύζυγός του κρατούσε μαχαίρι και ότι κατά τη διάρκεια πάλης την τραυμάτισε.
Ωστόσο, τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης φαίνεται να καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του. Η 39χρονη δέχθηκε περισσότερες από 45 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός της, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα που δείχνουν ότι προσπάθησε να προστατευτεί από την επίθεση.
Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Βασιλίσσης Σοφίας βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο σκηνικό, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα κοιμόντουσαν τα δύο παιδιά του ζευγαριού.
Παράλληλα, στο σπίτι εντοπίστηκε συσκευασία ηρεμιστικών χαπιών, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές να ζητήσουν εξετάσεις στα παιδιά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τους είχε χορηγηθεί κάποια ουσία πριν από το έγκλημα.


