Ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι της Ραφήνας, όταν το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Andros King» προσέκρουσε στον βόρειο λιμενοβραχίονα κατά τη διαδικασία πρόσδεσης.
Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο, Τήνο και Άνδρο προς τη Ραφήνα, μεταφέροντας 283 επιβάτες, 67 Ι.Χ. οχήματα, 13 φορτηγά, 10 δίκυκλα και 60 μέλη πληρώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, από τη σύγκρουση προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον βόρειο λιμενοβραχίονα, ο οποίος φέρεται να υπέστη σοβαρή καταστροφή.
Χωρίς τραυματισμούς το περιστατικό
Παρά τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών ή μελών του πληρώματος, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή διαρροή καυσίμων στην περιοχή του λιμένα.
Μετά το συμβάν, οι λιμενικές Αρχές επέβαλαν απαγόρευση απόπλου στο πλοίο έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι και διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών.
Οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Την ώρα του ατυχήματος στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ, ενώ για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια της πρόσκρουσης διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.


