Ελλάδα

Πανελλήνιες 2026: «Κλειδώνει» η ημερομηνία για τα αποτελέσματα – Πότε θα βγουν οι βάσεις

Η Σοφία Ζαχαράκη προσδιόρισε το διάστημα ανακοίνωσης των βαθμολογιών, ενώ έδωσε και το χρονοδιάγραμμα για τις βάσεις εισαγωγής.
βάσεις 2026
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων, καθώς οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν το διάστημα από την Παρασκευή 26 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τις βάσεις εισαγωγής, η υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται να ανακοινωθούν προς τα τέλη Ιουλίου, ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει επιταχυνθεί η διαδικασία επεξεργασίας και έκδοσης των αποτελεσμάτων, ώστε οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους να γνωρίζουν νωρίτερα τα δεδομένα και να μπορέσουν να οργανώσουν έγκαιρα τα επόμενα βήματά τους ενόψει της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Akylas και Τάσος Ιορδανίδης καλεσμένοι στο The 2Night Show Chevron Left
Akylas και Τάσος Ιορδανίδης καλεσμένοι στο The 2Night Show
Τέλος ο Αταμάν από τον Παναθηναϊκό - Με ένα βίντεο το αντίο της πράσινης ΚΑΕ
Τέλος ο Αταμάν από τον Παναθηναϊκό - Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Chevron Right