Ελλάδα

Eπίθεση σε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στα Ζωνιανά: Μας την έπεσαν 7-8 άτομα, ο ένας κρατούσε κατσούνα

Τι υποστήριξε μέλος του συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ που δέχθηκε την επίθεση.
Συναγερμός στον Πύργο: Πατέρας άρπαξε τα δύο ανήλικα παιδιά του και εξαφανίστηκε
Eurokinissi

Επεισόδιο κατά εργολαβικού συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ καταγράφηκε στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, στη διάρκεια εργασιών αντικατάστασης μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, το συνεργείο εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ δέχθηκε απειλές από ομάδα ατόμων που τους περικύκλωσε, προκαλώντας σοβαρές φθορές στο υπηρεσιακό όχημα. Οι δράστες έσπασαν τα πίσω και πλαϊνά τζάμια του οχήματος και αφαίρεσαν το υπηρεσιακό tablet, καθώς και τον παλιό μετρητή που είχε αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο εξωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος, οι οποίες εκτιμάται ότι ανήκουν σε ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο και τραυματίστηκε κατά τη θραύση των τζαμιών.

Ένας από τους τεχνικούς περιέγραψε στην ΕΡΤ Χανίων, ότι γύρω στις 10:00 το πρωί, ενώ βρίσκονταν μέσα στο χωριό, τους περικύκλωσαν τρία ή τέσσερα αγροτικά οχήματα με επτά έως οκτώ άτομα. «Ήμασταν δύο άτομα, δεν είχαμε εικόνα τι θα συνέβαινε. Ήταν κατά τις 10:00 το πρωί μέσα στο χωριό, μας την έπεσαν τρία-τέσσερα αγροτικά, περίπου επτά με οκτώ άτομα. Ο ένας κρατούσε μία κατσούνα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, η ομάδα ζητούσε επίμονα να αποχωρήσουν και στη συνέχεια αφαίρεσε το tablet και τον παλιό μετρητή. Όταν οι δύο τεχνικοί προσπάθησαν να απομακρυνθούν, οι δράστες έσπασαν τα τζάμια του οχήματος. Ο τεχνικός εκτίμησε, ότι κάποιος από τους επιτιθέμενους τραυματίστηκε, κάτι που εξηγεί τις κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητο. Ένας από τους εργαζόμενους τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, όταν άτομο που κρατούσε κατσούνα επιχείρησε να χτυπήσει το tablet για να το αποσπάσει. «Θεωρώ ότι δεν ήθελε να τον χτυπήσει. Ήθελε να χτυπήσει το tablet για να το πάρει και τον βρήκε κατά λάθος στο χέρι», ανέφερε ο τεχνικός.

Επτά έως δέκα άτομα η ομάδα που επιτέθηκε στο συνεργείο

Η ομάδα των δραστών κατά τις μαρτυρίες αποτελούνταν από επτά έως δέκα άτομα ηλικίας 25 έως 35 ετών. Οι τεχνικοί ενημέρωσαν την εταιρεία τους, αλλά δεν κάλεσαν την Αστυνομία. Οι ίδιοι εκτιμούν, η ένταση σχετίζεται με τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην περιοχή, αν και το συγκεκριμένο συνεργείο δεν είχε εμπλοκή με αυτές. «Απ’ ό,τι καταλάβαμε, είχαν θυμώσει για τις διακοπές ρεύματος. Μας βρήκαν μόνους, απροστάτευτους και χωρίς αστυνομία και τα έβαλαν μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ένωση Τεχνικών Ρεθύμνου: Πράξεις «απολύτως απαράδεκτες»

Το περιστατικό προκάλεσε και την αντίδραση της Ένωσης Τεχνικών Ρεθύμνου, η οποία καταδίκασε απερίφραστα τις απειλές και τις φθορές σε βάρος των εργαζομένων. Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση υπογραμμίζει ότι τέτοιες πράξεις είναι «απολύτως απαράδεκτες» και δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία, εκφράζοντας την πλήρη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ.

Ακόμα, καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού και τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των συνεργείων και της ασφαλούς εκτέλεσης των εργασιών. «Η προστασία της ζωής, της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τζαβέντ Ασλάμ: Δεκτή η προσφυγή κατά της ανάκλησης του ασύλου από τον Θάνο Πλεύρη