Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σε ερώτηση του iEidiseis.gr σχετικά με το ποιες κοινωνικές ομάδες πρέπει να κάνουν φέτος το εμβόλιο για την γρίπη, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί με τις προσλήψεις στην Υγεία, απάντησαν ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μπορεί κάποιος να μιλάει με νούμερα, μπορεί να μιλάει με ιστορίες ανθρώπων, και μπορεί και να μιλάει επιστημονικά εφόσον είναι ειδικός. Όπως κι αν επιλέξουμε να προσεγγίζουμε όμως το θέμα της αύξησης των διασωληνωμένων και όσων γενικά βρίσκονται σε κλίνες ΜΕΘ λόγω του κορονοϊού, το συμπέρασμα είναι ίδιο: Η κατάσταση είναι οριακή και στα πρόθυρα να ξεφύγει ειδικά στην Αττική και ειδικότερα στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας όπως είναι η Κυψέλη και τα Σεπόλια.

Ένας 25χρονος που νοσούσε με κορονοϊό έχασε το απόγευμα της Δευτέρας (21/9) την ζωή του.

«Για να αναστρέψουμε την κατάσταση και να μειώσουμε σημαντικά τα κρούσματα κορονοϊού πριν μπούμε στο χειμώνα, θα χρειαστούν έντονα και εμπροσθοβαρή μέτρα», τονίζει ο καθηγητής Εμμ. Δερμιτζάκης.  

«Γ. Γεννηματάς», «Λαϊκό» και «Ιπποκράτειο» μπαίνουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς από τις υπάρχουσες ΜΕΘ στα υπόλοιπα νοσοκομεία, λίγες παρεμένουν ελεύθερες.

 

Ο καρδιολόγος δεν πίστευε στον κορονοϊό και ζούσε τη ζωή του, χωρίς να παίρνει καμία προφύλαξη.

 

Οι διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ASD) σε μια μεγάλη μελέτη με πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Εννέα Διευθύνοντες Σύμβουλοι φαρμακευτικών εταιρειών - κολοσσών συνυπέγραψαν δέσμευση, που απηχεί την κοινή υπόσχεσή τους για προάσπιση της ακεραιότητας της επιστημονικής διαδικασίας στο πλαίσιο δυνητικής υποβολής αιτήσεων αξιολόγησης και λήψης εγκρίσεων από κανονιστικές αρχές ανά τον κόσμο για τα πρώτα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19.

H αποκάλυψη στην οποία προβαίνει μέσω του iEidiseis.gr ο καθηγητής του Τομέα Τεχνολογιών, διευθυντής Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, κάνει λόγο για 2.000 κρούσματα κάθε μέρα.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι εδώ και φέρνει γενίκευση του μέτρου της μάσκας, όπως όλα δείχνουν. Ποια νέα μέτρα έχουν «κλειδώσει» και αναμένεται να ανακοινωθούν εντός ημέρας για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως η Αττική.

Σελίδα 1 από 7

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις