Πρώτα τα ελαφρυντικά. Στη Μεταπολίτευση ήταν δέκα μηνών βρέφος, σπουδαίο βιογραφικό δεν έχει, βουλευτή τον έκανε ο Κυριάκος και δεν διακρίνεται για τις γνώσεις του στην Ιστορία.
Επιπλέον, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ,ο Γιάννης Οικονόμου, δεν μπορεί να διεκδικήσει δάφνες διάνοιας. Υπάρχει περισσότερο ως ομιλούσα κεφαλή. Ήτοι μεταφέρει όσα του γράφουν από το μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο εκφωνώντας όποια …παπαριά του στείλουν, εκτίθεται και στη Λαμία και χάνει ψήφους από τον καθηγητή Σταϊκούρα.
Σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, έριξε κοτρόνες.
- «Μόνο κάποιος που έχει τεράστιο έλλειμμα ιστορικής συνείδησης και περίσσεια θράσους θα τολμούσε να εκστομίσει τη φράση «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία». Η Ν.Δ. κ. Τσίπρα, αποκατέστησε και θεμελίωσε τη δημοκρατία μας το 1974, έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1979 και την κράτησε σθεναρά μέσα σε αυτήν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια…».
Σε αυτές τις 53 λέξεις μόνο οι τόνοι είναι σωστοί.
Πρώτο. Η ΝΔ. του διλλήματος που θέτει ο Τσίπρας , είναι η ΝΔ του Μητσοτάκη. Ουδεμία σχέση με τη ΝΔ του 1974 και των Καραμανλήδων.
Ούτε με τη Δημοκρατία. Το αναδεικνύουν τα πιο έγκυρα μέσα το πλανήτη. Πιο πρόσφατο δείγμα ο Monde. Και ο Economist που έγραψε: «καχεκτική δημοκρατία».
Δεν τα παρακολουθεί αυτά ο πιο αρμόδιος από τη κυβέρνηση;
Δεύτερο. Η ΝΔ του Καραμανλή, που θεμελίωσε την Δημοκρατία το 1974, είχε ένα χαρακτηριστικό: άφησε τον πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού στα αζήτητα.
Ως αποσυνάγωγο και «εφιάλτη της Δημοκρατίας»- για το ρόλο του στην Αποστασία-που οδήγησε στην κατάλυση της Δημοκρατίας.
Τρίτο. Την Ελλάδα ΔΕΝ την κράτησε στην Ε.Κ. η ΝΔ- ούτε στα μνημονιακά χρόνια, ούτε ποτέ. Γιατί απλούστατα ουδέποτε ετέθη θέμα εξόδου της
Αυτό που ετέθη ήταν η έξοδός της από την Ευρωζώνη- και ας εξηγήσει κάποιος στον εκπρόσωπο ότι, δεν ανήκουν όλες οι κοινοτικές χώρες.
Ετέθη επειδή τη ΝΔ – και το ΠΑΣΟΚ- την οδήγησαν σε χρεοκοπία και στο Μνημόνιο- αλληλοκατηγορούνται άλλωστε. Ας μην πιστεύει τον Μητσοτάκη που του λέει ο τι ο …Τσίπρας έφερε το Μνημόνιο.
Επιπλέον αν κάποιοι συζήτησαν την έξοδο από το Ευρωζώνη και ευτυχώς δεν το προχώρησαν- ήταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος- και όχι ο Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ το απέτρεψε, βγάζοντας τη χώρα από το Μνημόνιο, ρυθμίζοντας το χρέος που βρήκε και παραδίδοντας διαχειρίσιμη οικονομία.
Αφού εν τω μεταξύ έκανε τη ιστορική επιλογή να μην εκλάβει το 63% του Δημοψηφίσματος , ως επιθυμία του λαού για έξοδο από το Ευρώ.
Η θεωρία ότι το Δημοψήφισμα δεν ήταν δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, συνιστά γραικυλισμό.
Συμπέρασμα: κάποιος να μιλήσει στον ατυχή πορτ παρόλ για τον Πινόκιο…