Άρης Ραβανός

Άρης Ραβανός

Η χθεσινή ανακοίνωση της λίστας με τους πρώτους γενικούς και ειδικούς γραμματείς των υπουργείων προκάλεσε ποικίλα ερωτήματα και στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς βρέθηκαν και πάλι σε κεντρικά πόστα, πρόσωπα γνώριμα στο «γαλάζιο» κομματικό σύστημα με εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες.

 

Η πολιτική εξίσωση για τον Έλληνα Επίτροπο είναι πολυπαραγοντική και ως εκ τούτου δύσκολη να επιλυθεί. Κεντρικός παράγοντας σε αυτή την πολιτική εξίσωση είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι αυτός ο νέος επίτροπος και να διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν και 10 μέρες μετά την εκλογική ήττα στις βουλευτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει εύκολα να προσαρμόζεται στα νέα του καθήκοντα και ήδη άρχισε η αντιπολιτευτική δράση.

 

Ισχυρή εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το 31,5% των ψήφων που έλαβε το κόμμα στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

 

Παραμένει η διάσταση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Όλγας Κεφαλογιάννη, μετά την απόφαση της πρώτης σε σταυρούς βουλευτού Ά Αθηνών να μην αποδεχθεί την πρόταση του Πρωθυπουργού για να αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού.

 

Ο «Μεγάλος Αδελφός», το πληροφοριακό σύστημα «ΜΑΖΙ» θα παρακολουθεί το έργο των υπουργών και των υφυπουργών ώστε να έχει πλήρη και καθημερινή εικόνα το πρωθυπουργικό γραφείο τι θέματα προχωράνε ή όχι και να γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Έντονο άρωμα από την ελεύθερη αγορά και την ιδιωτική οικονομία έχει η κυβέρνηση των 51 μελών που σχημάτισε ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας ήδη και τα πρώτα παρασκηνιακά αρνητικά σχόλια σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

Σβήνει και γράφει ονόματα για το νέο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και ο νέος Πρωθυπουργός έχει σχεδόν έτοιμο το βασικό κορμό της νέας του κυβέρνησης.

Πρόσωπα της απόλυτου εμπιστοσύνης του θα έχει μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη από το ντιμπέιτ που όπως είχε σχεδιαστεί περισσότερο με τηλεοπτική σούπα θα έμοιαζε. Ουσιαστικά η χθεσινοβραδινή διάρκειας, δυο ωρών και 11 λεπτών, αντικατέστησε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που δεν έγινε.

 

Σελίδα 1 από 6

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις