Άρης Ραβανός

Άρης Ραβανός

Το πολιτικό ταμείο αναμένουν απόψε κυρίως για τις ευρωεκλογές τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι έτοιμα να λύσουν τους πολιτικούς λογαριασμούς τους, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι όλα θα εξελιχθούν κατ' ευχήν για να κάνει, όπως είπε, το 1-0 υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και να περιμένει τις βουλευτικές εκλογές που δεν αποκλείει να γίνουν 30 Ιουνίου.
Οι αναποφάσιστοι και οι νέοι ψηφοφόροι αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των σημερινών ευρωεκλογών της Κυριακής, ενώ για πρώτη φορά το σενάριο για πρόωρες εκλογές την 30η Ιουνίου είναι πιο ισχυρό από ποτέ.

Έντονος εσωκομματικός διαγκωνισμός, ακόμα και με κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, είναι σε πλήρη εξέλιξη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μόλις πέντε μέρες πριν από τις ευρωεκλογές για τις εκλόγιμες θέσεις στην Ευρωβουλή.

Έτοιμοι να λύσουν τους πολιτικούς λογαριασμούς που έχουν εμφανίζονται κεντρικά στελέχη της ΝΔ και αναμένουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το βράδυ της 26ης Μαϊου.
Η εκλογική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής για τις ευρωεκλογές σημαίνει επί της ουσίας και την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα.

«Το γυρίζουμε…» είναι μια χαρακτηριστική φράση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις περιοδείες και τις ομιλίες του τις τελευταίες ημέρες του προεκλογικού αγώνα.

Στο κενό έπεσε η επικίνδυνη προσπάθεια κεντρικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσουν κλίμα περί πιθανής νοθείας στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αγνοώντας ότι από το 1974 και μετά δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα. Άδειασμα Μητσοτάκη σε Αυγενάκη για τα περί νοθείας στις εκλογές 2019.

Στην κεντροδεξιά όλα έχουν τη σημειολογία τους και τον ειδικό συμβολισμό τους και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από την επιλογή του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη και στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ με κεντρική ομιλία του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στους ψηφοφόρους του κέντρου στοχεύει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βάση την στρατηγική των τελευταίων 10 ημερών πριν από τις ευρωκάλπες, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρείται να εξουδετερωθεί η δημόσια συζήτηση για τα όσα έχει πει ο πρόεδρος της ΝΔ για το επταήμερο, για την δημόσια υγεία, για την δημόσια παιδεία.

Δεν φτάνει που ο Θύμιος Λυμπερόπουλος πήγε στο Αιγάλεω, είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι εάν του το ζητήσει ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι με το ΔΝΤ, αλλά έφθασε μέχρι και την Θεσσαλονίκη για να στηρίξει την Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια δήμαρχο της πόλης με την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος.
Σελίδα 1 από 4

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις