Άρης Ραβανός

Άρης Ραβανός

Με την αύρα της Αχαΐας, όπου έγινε μια πετυχημένη, αναλογικά με την εποχή που δεν είναι προεκλογική, διήμερη περιοδεία, ο Αλέξης Τσίπρας 100 μέρες μετά τις εκλογές και με νωπή την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται εντός των επόμενων ωρών για τη δεύτερη μεγάλη εξόρμησή του, αυτή τη φορά σε ένα ακόμα προπύργιο της προοδευτικής παράταξης, την Κρήτη.

Ένα τελείως προσωπικό παιχνίδι παίζει, αυτές τις πρώτες 100 μέρες της πρωθυπουργίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να είναι η πρώτη που τοποθέτησε τόσους πολλούς δημοσιογράφους, είτε εν ενεργεία, είτε συνταξιούχους σε θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, είτε στο Μέγαρο Μαξίμου, είτε αρκετοί εξελέγησαν βουλευτές.

Ως ένα ιδεολογικό όπλο στην εσωτερική συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιείται και το βιβλίο του Κώστα Δουζίνα, προέδρου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο «από την έδρα στα έδρανα- έργα και ημέρες μιας αριστερής κυβέρνησης» (εκδόσεις, νήσος), στο οποίο υπάρχουν ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής.

 

Ντεμπούτο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο πρωθυπουργός

Δείτε πόσοι γράφτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ με την επίσκεψη Τσίπρα στην Αχαΐα. Σημειώνεται ότι από την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου μέχρι και πριν από δέκα μέρες, πριν δηλαδή ξεκινήσει και επίσημα η καμπάνια και πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, είχαν εγγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά 5.500 μέλη.

Η αδιαμεσολάβητη επαφή του Αλέξη Τσίπρα με τους συγκεντρωμένους χθες αργά το απόγευμα στην πλατεία Τριών Συμμάχων ήταν ένα από τα δυνατά σημεία της διήμερης περιοδείας του πρώην Πρωθυπουργού στην Πάτρα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Σοσιαλιστές 

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει σιγά - σιγά η νέα κίνηση στελεχών που ήταν στους ΑΝΕΛ και άλλων που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ, κυρίως περιφερειακών μικρομεσαίων στελεχών, και οι οποίοι συντάχθηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

 

Ο Θανάσης Τσαυτάρης είναι στενός πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και όπως μαθαίνω εδώ και μήνες έχει άριστη σχέση και επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός γνώρισε καλά τον Θανάση Τσαυτάρη την περίοδο που ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και αντιπροεδρίας Ευ. Βενιζέλου.

 

Σελίδα 1 από 14

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις

ΓΝΩΜΕΣ