Κορονοϊός: Βίντεο σοκ από νοσοκομείο της Ισπανίας - Ασθενείς στο πάτωμα διαδρόμου

Οριακή η κατάταση στο σύστημα υγείας της Ισπανίας με τη χώρα να μετρά 400 νέους θανάτους μέσα σε 24ώρες από τον νέο κορονοϊό ακολουθώντας την Ιταλία σ' αυτή τη θλιβερή κούρσα. Με πνευμονία νοσηλεύεται και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Κορονοϊός: Βίντεο σοκ από νοσοκομείο της Ισπανίας - Ασθενείς στο πάτωμα διαδρόμου

15:25 - 23/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 15:50 - 23/03/2020

Τραγική εικόνα παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της Ισπανίας με το σύστημα υγείας να αδυνατεί να αντεπεξέλθει λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού.

Σε αποκαλυπτικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνονται ασθενείς με μάσκες βρίσκονται ξαπλωμένοι στο πάτωμα ενός διαδρόμου ενώ άλλοι περιμένουν υπομονετικά σε καρέκλες. «Εάν είναι άσχημο που ακυρώσατε μία συνάντηση ή ένα γεύμα με φίλους, αυτό είναι σίγουρα χειρότερο. Μείνετε σπίτι» γράφει ο άνθρωπος που το ανάρτησε στο twitter.

{https://twitter.com/edleonklinger/status/1241699484469526531}

Σημειώνεται πώς η Ισπανία είναι η χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στην Ευρώπη από τον Covid-19, μετά την Ιταλία. Κατέγραψε σχεδόν 400 νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες (+30%), γεγονός που αύξησε το σύνολο των νεκρών που θρηνεί η χώρα στους 1.720, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει παράταση στον περιορισμό του πληθυσμού ως την 11η Απριλίου.

Νοσηλεύεται η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας Κάρμεν Κάλβο εισήχθη χθες Κυριακή στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού και αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων που της έγιναν για τον νέο κορονοϊό, αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση.

"Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εισήχθη χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο και έπειτα από ιατρικές εξετάσεις στις οποίες την υπέβαλαν, οι γιατροί αποφάσισαν ότι πρέπει να παραμείνει εκεί για να λάβει θεραπεία για αναπνευστική λοίμωξη", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η γεννηθείσα το 1957 Κάλβο υπεβλήθη σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μόλις γίνουν γνωστά, καταλήγει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων