Θετικός στον κορονοϊό ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter.
Θετικός στον κορονοϊό ο Μπόρις Τζόνσον
ΑΠΕ-ΜΠΕ

13:25 - 27/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 13:48 - 27/03/2020

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Τζόνσον, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και θα παραμείνει σε εθελοντική καραντίνα στην οικία του.

Πάντως, θα εξακολουθήσει, όπως είπε ο ίδιος, να ηγείται της κυβερνητικής στρατηγικής για την αντιμετώπισης της επιδημίας covid-19.

«Τις τελευταίες 24 ώρες εμφάνισα ήπια συμπτώματα και βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι εθελοντικά σε καραντίνα, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβερνητικής στρατηγικής μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς μαχόμαστε κατά αυτού του ιού», είπε.

{https://twitter.com/BorisJohnson/status/1243496858095411200}

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχτηκε έντονες επικρίσεις σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησής του κατά της πανδημίας, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες αυστηρούς περιορισμούς στην μετακίνηση των ανθρώπων, με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες μπορούν πλέον να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να αγοράζουν τρόφιμα, να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας τους, για ανάγκες ιατρικής φροντίδας ή για σωματική άσκηση.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Τζόνσον είπε πως οι πολίτες δεν πρέπει να συναντούν φίλους ή μέλη της οικογένειάς τους με τους οποίους δεν συγκατοικούν.

«Πρέπει να μείνετε σπίτι. Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες, η αστυνομία έχει την εξουσία να τους επιβάλει» είπε, ανακοινώντας την απαγόρευση της διεξαγωγής συναθροίσεων, γάμων και άλλων εκδηλώσεων, το κλείσιμο των καταστημάτων και παιδικών χαρών. Όλα τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα θα κλείσουν, μαζί με βιβλιοθήκες, χώρους λατρείας, είπε, ενώ απαγορεύονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων