Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το άνοιγμα δεύτερης διαδρομής για τους αμάχους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Πόλη της Γάζας, την ώρα που οι χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις κλιμακώνονται.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του IDF, Αβιχάι Αντραέι, η νέα οδός εκκένωσης είναι η Σαλάχ αλ-Ντιν, ο κεντρικός άξονας που διατρέχει τη Γάζα, και θα παραμείνει ανοιχτή από το μεσημέρι της Τετάρτης έως το μεσημέρι της Παρασκευής.
#عاجل ‼️ إعلان هام إلى سكان مدينة غزة وأحيائها،
⭕️يعلن جيش الدفاع أنه ومن أجل تسهيل الانتقال جنوباً يتم فتح مسار انتقال مؤقت عبر شارع صلاح الدين
⭕️سيُتاح لكم الانتقال عبر شارع صلاح الدين وثم مواصلة التحرك جنوباً من وادي غزة.
⭕️في هذه المرحلة، سيتاح الانتقال عبر هذا المسار لمدة 48… pic.twitter.com/PZMhtu4B51
— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) September 17, 2025
Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι είχαν πρόσβαση μόνο μέσω του παραλιακού δρόμου, που έχει γεμίσει από χιλιάδες ανθρώπους και οχήματα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σωθούν.

Βομβαρδισμοί την ώρα της εκκένωσης
Την ίδια στιγμή, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η πόλη και άλλες περιοχές της Λωρίδας βομβαρδίζονταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν άμεσα, ενώ δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από τον IDF.
Αναφορές κάνουν λόγο για παγιδευμένα μη επανδρωμένα οχήματα που εξουδετερώθηκαν στη συνοικία Τελ αλ-Χάουα, στα βορειοδυτικά, αλλά και στον νότο της πόλης.
Παράλληλα, καταγράφηκαν αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού σε διάφορα σημεία γύρω από τα όρια της Γάζας.






Η οδός Σαλάχ αλ-Ντιν είχε χρησιμοποιηθεί ως κύρια δίοδος εκκένωσης και στα πρώτα στάδια του πολέμου, όταν χιλιάδες οικογένειες εγκατέλειπαν τα σπίτια τους.
Σήμερα, οι εικόνες επαναλαμβάνονται, με πλήθη ανθρώπων να προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση, κρατώντας στα χέρια παιδιά και ό,τι λίγα υπάρχοντα μπορούν να κουβαλήσουν.