Κόσμος

Πρόταση για συνάντηση Πούτιν – Τραμπ στο Γιοχάνεσμπουργκ… μέσω Φινλανδίας

Η πρώτη απόπειρα συνάντησης Πούτιν - Τραμπ στην Βουδαπέστη απέτυχε.
AP

Ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ πρότεινε τη διοργάνωση συνάντησης μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στο Γιοχάνεσμπουργκ στα τέλη Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Στουμπ πρότεινε τη διεξαγωγή των συνομιλιών των δύο προέδρων στη σύνοδο κορυφής των G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική στις 21-22 Νοεμβρίου.

Τόνισε ότι ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια «νέα πυρηνική εποχή» και υπενθύμισε την απόφαση του Τραμπ να προχωρήσει σε πυρηνικές δοκιμές.

Ο Φινλανδός πρόεδρος σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ παρέχει επί του παρόντος πυρηνική άμυνα στη χώρα του.

Η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη σχολιάσει την πιθανότητα συνάντησης μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Τραμπ στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της προεδρίας της χώρας, Βίνσεντ Μαγκουένια.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20, αλλά ότι η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί δεόντως.

Στις 16 Οκτωβρίου, μετά από τηλεφωνική συνομιλία, ο Πούτιν και ο Τραμπ ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να συναντηθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων από το τηλεφώνημα.

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας επιλέχθηκε ως ο τόπος διεξαγωγής της διμερούς συνόδου κορυφής.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την ακύρωση των συνομιλιών επειδή η αμερικανική πλευρά αμφέβαλλε για την πιθανότητα επίτευξης των «επιθυμητών στόχων».

Στη Ρωσία, πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακυρωθεί, αλλά απλώς έχουν αναβληθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Περιπολικο Chevron Left
Εξαφανίστηκε 14χρονος από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Ο Νίκος Κυπριώτης ερμηνεύει μεγάλη επιτυχία των Κυριάκου Παπαδόπουλου - Ηλία Φιλίππου
Chevron Right