Ο ρωσικός στρατός σφίγγει την περικύκλωση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Κουπιάνσκ, στην Περιφέρεια του Χάρκοβο, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας την Τρίτη, την ώρα που ο Ζελένσκι επισκέφθηκε μονάδες του ναζιστικού τάγματος «Αζόφ» στην περιοχή του Ποκρόφσκ.
«Κοντά στο χωριό Κουπιάνσκ στην περιοχή του Χάρκοβο, μονάδες της 6ης Στρατιάς συνεχίζουν να σφίγγουν την περικύκλωση της εχθρικής ομάδας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μια ακόμη προσπάθεια μονάδων της 1ης Ταξιαρχίας της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Πετρόφκα στην περιοχή του Χάρκοβο να διαπεράσουν τον ποταμό Όσκολ και να εξασφαλίσουν μια έξοδο για τις περικυκλωμένες ουκρανικές μονάδες από την αριστερή όχθη έχει ματαιωθεί.
«Η περικύκλωση της εχθρικής ομάδας συνεχίζει να σφίγγει από τα βορειοανατολικά κοντά στο χωριό Πετρόφκα στην περιοχή του Χάρκοβο», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Συνάντηση με «Αζόφ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με μέλη του «Αζόφ» – το οποίο έχει ενταχθεί στην Εθνοφρουρά – έγραψε ο ίδιος στο X στις 4 Νοεμβρίου.
«Άκουσα τις αναφορές από τον στρατό. Συζητήσαμε την κατάσταση στην πρώτη γραμμή και τις πιο επείγουσες ανάγκες. Δόθηκε μεγάλη προσοχή στα όπλα, στην κλιμάκωση της παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στις ανάγκες των ταξιαρχιών», έγραψε ο Ζελένσκι.
Ευχαρίστησε τους «στρατιώτες» για την υπηρεσία τους και τους απένειμε μετάλλια.
I met with our warriors at the command post of the 1st Corps of the National Guard of Ukraine “Azov,” which is conducting a defensive operation in the Dobropillia sector together with adjacent units.
I heard reports from the military; we discussed the situation on the frontline… pic.twitter.com/1toCuW3r33
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) November 4, 2025
“Είμαι ευγνώμων στους πολεμιστές που υπερασπίζονται την Ουκρανία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Αυτή είναι η χώρα μας, αυτή είναι η Ανατολή μας και σίγουρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να την διατηρήσουμε ουκρανική”, δήλωσε ο Ζελένσκι.
Η Ντομπροπιλία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το Ποκρόφσκ, το οποίο ήταν κάποτε βασικός κόμβος logistics της Ουκρανίας. Ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη εισέλθει στην πόλη.


