Κόσμος

Ιερουσαλήμ: Σφραγίστηκε ο Πανάγιος Τάφος υπό τον φόβο ιρανικών επιθέσεων

Το αποτέλεσμα ήταν να σφραγιστούν οι πύλες του Ναού της Αναστάσεως στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η Ιερουσαλήμ έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι πυραυλικές επιθέσεις και οι επιδρομές με drones από το Ιράν έχουν αυξήσει δραματικά τον κίνδυνο για την πόλη. Στο πλαίσιο αυτής της αυξημένης απειλής, οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τον Πανάγιο Τάφο, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας για τους πιστούς και τους επισκέπτες.

Οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης προβλέπουν πλήρη απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων, λόγω του άμεσου κινδύνου από ενδεχόμενα πυραυλικά πλήγματα και πιθανά αντίποινα. Το αποτέλεσμα ήταν να σφραγιστούν οι πύλες του Ναού της Αναστάσεως, του σημαντικότερου χριστιανικού προσκυνήματος στην περιοχή.

Η κρίση επηρεάζει σημαντικά και το καθημερινό πρόγραμμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ανατρέποντας τις κανονικές λειτουργίες σε μια περίοδο βαθιάς θρησκευτικής σημασίας για τους Ορθοδόξους, εν μέσω της Μεγάλης Σαρακοστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Καίτη Γαρμπή Chevron Left
«Χάθηκε να τον πιάσουν οι ευαισθησίες του;» – Το viral σχόλιο της Γαρμπή για τον Τραμπ
Τραγωδία στο Μεταξουργείο - Βρέθηκε καμένη σορός έπειτα από φωτιά
φωτιά Chevron Right