Κόσμος

Τέλος εποχής για Zara: Γίνεται… σούπερ μάρκετ

Η μεγάλη αλλαγή για το πρώτο καταστημα της Zara.
Zara
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το κλείσιμο του πρώτου καταστήματος της Zara στη Λα Κορούνια σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τη μόδα στην Ευρώπη.

Στο σημείο όπου ξεκίνησε το 1975 η αυτοκρατορία του Inditex από τον Amancio Ortega, θα ανοίξει πλέον σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Dia.

Το μικρό κατάστημα των 300 τ.μ. δεν ταίριαζε πια στο νέο μοντέλο της Zara, που επενδύει σε μεγαλύτερα, σύγχρονα καταστήματα. Μάλιστα, σε κοντινή απόσταση λειτουργεί ήδη νέο flagship store άνω των 2.000 τ.μ.

Παρά το συμβολικό «λουκέτο», ο όμιλος συνεχίζει να καταγράφει τεράστια κέρδη, με έσοδα που αγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ.

Η αλλαγή αυτή δείχνει τη νέα τάση στο λιανεμπόριο: λιγότερα αλλά μεγαλύτερα fashion stores και περισσότερα μικρά καταστήματα γειτονιάς για καθημερινές ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η Μπριζίτ Μακρόν στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφίες)
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Κρητικό μαχαίρι κάρφωσε ο δράστης στην καρδιά του 27χρονου
Chevron Right