Κόσμος

«Όλα είναι ψέματα»: Η διευθύντρια της JP Morgan απαντά με αγωγή στις καταγγελίες περί «σκλάβου του σεξ»

Η διευθύντρια της JP Morgan περνά στην αντεπίθεση κατά του 35χρονου πρώην υφισταμένου της, ο οποίος την κατήγγειλε για σεξουαλική υποδούλωση.
jp morgan

Στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης μεταφέρεται η σκληρή αντιδικία που έχει συγκλονίσει τη Wall Street, όπου μια διευθύντρια της JP Morgan, η Λόρνα Χαϊντάνι, η οποία κατηγορείται ότι εξανάγκαζε έναν υφιστάμενό της τραπεζίτη σε μη συναινετικές και ταπεινωτικές σεξουαλικές πράξεις και τον χρησιμοποιούσε ως «σκλάβο του σεξ».

Eιδικότερα, η Χαϊντάνι, κορυφαίο στέλεχος στη μονάδα Leveraged Finance της τράπεζας, κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πρώην συναδέλφου της, Σιράγιου Ράνα. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις βαρύτατες καταγγελίες του Ράνα, ο οποίος την κατηγορεί ότι τον εξανάγκαζε σε μη συναινετικές και ταπεινωτικές σεξουαλικές πράξεις.

Σύμφωνα με το Reuters, η αντί-αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η Χαϊντάνι αρνείται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία περί σεξουαλικής παρενόχλησης, επίθεσης, χορήγησης ουσιών, εκβιασμού ή φυλετικής διάκρισης. Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι ο πρώην τραπεζίτης ενορχήστρωσε μια πολύμηνη, ψευδή εκστρατεία με αποκλειστικό σκοπό το προσωπικό όφελος και την καταστροφή της καριέρας της, ασκώντας παράλληλα πίεση στην ίδια και την JP Morgan. Πλέον, η διευθύντρια διεκδικεί αποζημίωση για ηθική και συναισθηματική βλάβη, καθώς και για τη σοβαρή ζημία που υπέστη η φήμη της, ειδικά μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα στα social media.

Η JP Morgan στηρίζει την 37χρονη

Η JP Morgan Chase στηρίζει έμπρακτα τη Χαϊντάνι, δηλώνοντας πως μετά από ενδελεχή εσωτερική έρευνα, τα συμπεράσματα δείχνουν ότι οι ισχυρισμοί του Ράνα στερούνται βάσης. Σημειώνεται ότι η τράπεζα είναι επίσης εναγόμενη στην αρχική αγωγή του πρώην υπαλλήλου της.

Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται πληροφορίες για προηγούμενες προσπάθειες συμβιβασμού. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ράνα απέρριψε πρόταση διακανονισμού ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Από την πλευρά της, η JP Morgan διευκρινίζει ότι η εν λόγω προσφορά έγινε αποκλειστικά και μόνο για να αποφευχθεί το τεράστιο οικονομικό κόστος και η αρνητική δημοσιότητα μιας μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης.

Η JP Morgan, από την πλευρά της, φαίνεται να στηρίζει την 37χρονη στην αντί-αγωγή της, δηλώνοντας: «Υποστηρίζουμε πλήρως τη Λόρνα και το δικαίωμά της να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τη φήμη της», ενώ όπως έγινε γνωστό, ο εσωτερικός έλεγχος της τράπεζας δεν βρήκε αποδείξεις για τις καταγγελίες του Ράνα.

Τι κατήγγειλε ο 35χρονος

Στην καταγγελία του, ο 35χρονος ισχυρίζεται ότι η Χαϊντάνι άρχισε να τον παρενοχλεί τον Μάιο του 2024, με περιστατικά που περιλάμβαναν προσβολές, σεξουαλικές προτάσεις και απειλές για καταστροφή της καριέρας του, ακόμη και με προσβλητικά σχόλια για την καταγωγή του.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Φυσική 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις Chevron Left
Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες - Όλο το πρόγραμμα
Υποτροπιάζει ο Έμπολα: Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, διακοπές πτήσεων, αναβολές διεθνών διασκέψεων
Chevron Right