Κορονοϊός: Σε καραντίνα ολόκληρη η Ιταλία για να περιοριστεί η επιδημία

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που ίσχυαν για τον βορρά της Ιταλίας λόγω κορονοϊού επεκτείνονται σε όλη τη χώρα. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις οι μετακινήσεις.
Κορονοϊός: Σε καραντίνα ολόκληρη η Ιταλία για να περιοριστεί η επιδημία
iEidiseis

iEidiseis

20:35 - 09/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 00:04 - 10/03/2020

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει «Κόκκινη Ζώνη» και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες», είπε ο Τζουζέπε Κόντε σχετικά με τα νέα μέτρα, που θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1237119895965483008}

«Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» τόνισε ο ίδιος και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α' Εθνικής.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε πριν λίγο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του COVID-19.

Σημειώνεται πως μέχρι τις 3 Απριλίου, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Νωρίτερα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα.

44

Πάνω από 450 οι νεκροί

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 7.985 πολίτες συνολικά.

Σε σχέση με χθες, διαγνώσθηκαν 1.598 νέοι ασθενείς.

Ακόμη, ανακοινλωθηκε πως 97 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα σε μια ημέρα, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 463.

Μέχρι τώρα, όμως, 724 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας, μέσω της εφημερίδας La Stampa ζητεί από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν».

Ο επιστήμονας εξηγεί επίσης ότι, αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία, αφού μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων