Ένα απίστευτο twist στη σειρά Διάφανη Αγάπη θα οδηγήσει τον Στέφανο και τη Φωτεινή σε μια σημαντική ανακάλυψη στα επόμενα επεισόδια.
Τα γεγονότα του μπλακ άουτ και οι συλλήψεις που ακολουθούν μπλοκάρουν την μετάθεση που έχει ζητήσει η Άννα. Προς μεγάλη ανακούφιση του Στέφανου που την χρειάζεται. Το μπλακάουτ θεωρείται σαμποτάζ και πρέπει να ανακαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν σε δίκη. Στο μεταξύ, ένα νέο προαίσθημα κυριεύει το μυαλό του Στέφανου.
Αγαπημένα του πρόσωπα ανάμεσά τους και η Φωτεινή φαίνεται να κινδυνεύουν. Καθώς ο κύκλος αίματος και εκδίκησης δεν έχει κλείσει. Ο Στέφανος στο παλιό σπίτι της Ελένης ανακαλύπτει ένα ντοσιέ με φωτογραφίες. Οι οποίες απεικονίζουν την Φωτεινή δεμένη με λουριά σε κρεβάτι ηλεκτροσόκ.
Εμφανίζεται μπροστά της για να της το πει και να την πείσει ότι εξαιτίας του Ορέστη κατέληξε πειραματόζωο. Η Άννα επισκέπτεται το Κέντρο Ψυχικών ερευνών με σκοπό να μιλήσει με τον Μπράμο. Εκεί συναντά για πρώτη φορά τον φύλακα Χρήστο Λεβιδάκη. Στο μεταξύ ο Παυλίδης και η Ραζή ανακρίνουν στο τμήμα τον Φίλιππο και την Ραλλού.
Αφού είχαν πάρει μέρος στην πορεία κι ανακαλύπτουν από τις περιγραφές τους κάποιες γνωστές φάτσες. Η μία μάλιστα είναι πολύ γνωστή στον Χάρη. Είναι ο Λάμπρος Δεντάκης ο ετεροθαλής αδερφός της Στέλλας.
Δείτε το τρέιλερ της σειράς Διάφανη Αγάπη
Παράλληλα η Άννα μαζεύει πληροφορίες για το φύλακα της σχολής Χρήστο Λεβιδάκη. Αφού το αυτοκίνητο το έχει κίτρινο χρώμα και στην αυτοκίνητο της Ελένης έχει βρεθεί ήδη κίτρινη μπογιά.
Ενώ την ίδια ώρα ο Παυλίδης ανακρίνει το λαμπρό Δεντάκη και μετά από πίεση αυτός ομολογεί. Αναφέρει ότι ήταν μαζί με άλλους και πληρώθηκαν για να δημιουργήσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια του μπλακάουτ. Επιπλέον το τροχόσπιτο του Ορέστη έχει εξαφανιστεί από το σημείο που το είχε παρκαρισμένο το οποίο ήταν κοντά στο σπίτι του Λεβιδάκη.
Τα ίχνη από τα λάστιχα του όμως είναι χαρακτηριστικά και ο Στέφανος τον εντοπίζει. Ενώ μαζί με την Φωτεινή πηγαίνουν στο παλιό σπίτι της μητέρας της για να δουν το ντοσιέ το οποίο όμως δεν είναι πια εκεί. Καθώς κάποιος το έχει κλέψει.
Ο Ορέστης νιώθει πως έχει ξεφύγει από όλα όταν ο Στέφανος με τη Φωτεινή τον βρίσκουν βρίσκουν. Αναγκάζεται να ομολογήσει όλη την αλήθεια, αλλά και να βοηθήσει τον Στέφανο στη συνέχεια.