Η αντιγραφή συνταγών έχει γίνει πολύ απλή υπόθεση στις ημέρες μας, αφού μια περιήγηση στο ίντερνετ αρκεί για να βρει κανείς ό,τι επιθυμεί η ψυχούλα του. Όμως, όταν οι συνταγές έχουν «ονοματεπώνυμο», θα πρέπει κανείς να είναι διπλά προσεκτικός.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει «διδάξει» γενιές Ελλήνων πως να μαγειρεύουν νόστιμα, εύκολα και υγιεινά στο σπίτι, διασκευάζοντας παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας τις οποίες προσαρμόζει για τις ανάγκες του σύγχρονου οικιακού «σεφ».
Κάπως έτσι γεννήθηκε στο μυαλό της και η συνταγή της «γαλατόπιτας Μάνης», μιας υβριδικής συνταγής που συνδυάζει στοιχεία από την γνωστή μας γαλατόπιτα και το γαλλικό μιλφέιγ.
Η διάσημη μαγείρισσα μοιράστηκε την συνταγή της με τους φίλους και θαυμαστές της και, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε έξαλλη όταν ανακάλυψε πως το πιάτο που επινόησε σερβίρεται με άλλο όνομα, ως δημιουργία επώνυμου σεφ.
Έγραψε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
«Γαλατόπιτα Μάνης. Όταν την βάφτισα έτσι πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζα ότι θα έκανε τοοοοοόσο μεγάλη επιτυχία!!!!Την αγάπησαν πολλοί γιατί είναι μοναδική συνταγή που δημιούργησα με βάση ένα γλυκό που έφτιαχνα στο εστιατόριο μου papadakisrestaurant για πολλά χρόνια. Έχει σαν βάση το μιλφέιγ του εστιατορίου μου. Χαίρομαι να σας εμπνέω και να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές μοναδικές που δημιούργησα με αγάπη και ενέπνευσα πολλούς να αντιγράψουν μαζί με τα υλικά και το πρωτότυπο όνομα που της έδωσα εγώ το 2012. Ε τώρα αν βγάλεις το αμύγδαλο και βάλεις το καρύδι ή βάλεις διαφορετικά φύλλα ή έστω ένα άλλο ταψί κάνεις σίγουρα μια νέα δική σου συνταγή. ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, το όνομα και η διαφορετική τεχνική, είναι αυτό που την ξεχωρίζει. Και σίγουρα στην Μάνη δεν φτιάχνουν έτσι με αυτή την τεχνική την γαλατόπιτα!!! Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να την φτιάξετε είναι μοναδική ε όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς.
Η παραδοσιακή Μανιάτικη γαλατόπιτα γίνεται χωρίς φύλλο. Μια κρέμα βελούδο που ψήνεται!!! Η δική μου γαλατόπιτα όμως είναι διαφορετική έχει καραμελωμένα φύλλα με ξηρούς καρπούς και εγώ την ονόμασα γαλατόπιτα Μάνης. Κι έτσι αυτός πήρε την συνταγή μου και την είπε ακριβώς με το ίδιο όνομα».
Αυτή είναι η ανάρτηση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με την φωτογραφία της γαλατόπιτας Μάνης:
{https://www.instagram.com/p/CMrMWQwneql/?hl=el}
Δείτε πως σχολίασε το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 το γεγονός: