Η άλλη όψη του νομίσματος των υποκλοπών είναι ίσως πιο επώδυνη καθώς αναδεικνύει τα υπόγεια ρεύματα της διαπλοκής πολιτικών – επιχειρηματιών και νταραβεριτζήδων του λευκού κολάρου που συγκροτούν το Ελληνικό Κράτος.
Διαπιστώνεις θρασύδειλους, υποτακτικούς αλλά και διεφθαρμένους πολιτικούς και εξέχοντες Δημόσιους Παράγοντες.
• Υπουργούς σε ρόλο «ανιχνευτών» εντός της Δημόσιας Διοίκησης που πασχίζουν να δημιουργήσουν «θύλακες» που θα είναι ελεγχόμενοι από τους ίδιους με στόχο την προώθηση προσωπικών συμφερόντων.
• Υπουργούς που απαντούν στα τηλεφωνήματα επιχειρηματιών και Καναλαρχών ως φοβισμένοι υπάλληλοι στα αφεντικά τους όταν εκείνοι διατυπώνουν παράλογα αιτήματα.
• Υπουργούς πλήρως ταυτισμένους με συμφέροντα και στελέχη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων.
• Υπουργούς υποτακτικούς σε νταραβεριτζήδες του «λευκού κολάρου» που μπαινοβγαίνουν με άνεση από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τα Σωφρονισμά Ιδρύματα.
• Υπουργούς που συνομιλούν με άνεση και συνδιαλέγονται με «μπουμπούκια» που ήδη παρακολουθούνται από την ΕΥΠ στο πλαίσιο εξάρθρωσης της Greek Mafia.
• Δικαστές εγκλωβισμένους στον ιστό της αράχνης της Greek Mafia.
• Δημοσιογράφους και δημοσιολόγους που κουνάνε το δάχτυλο στις κάμερες και απειλούν με τακτ στα τηλέφωνα υπουργούς και αξιωματούχους για την προώθηση θελημάτων των ιδίων και των αφεντικών τους.
• Στρατηγούς «εξέχοντες δημόσιους υπαλλήλους» -όπως τους έλεγε ο Πάγκαλους- με πλάκα τα τσιγκάκια στο στήθος αλλά και με μαύρες σακούλες στα χέρια.
• Αξιωματούχους θρασύδειλους που ρισκάρουν και ανταλλάσσουν την υπογραφή τους με μια πρόσκαιρη θέση στο εξωτερικό αγνοώντας τυχόν μελλοντικές δικαστικές περιπέτειες και κατηγορίες για βλάβη του Δημοσίου Συμφέροντος.
Εν ολίγοις : Ένα κόσμος αγγελικά πλασμένος τυλιγμένος σε μια μπομπίνα της «δεσποινίδος Κατεχάκη».
Μια εποχή όπου η πολιτική έχει μετατραπεί σε μπίζνα, που αποδέχεται τα «αδιευκρίνιστα» και ξεπλένει τα «μαύρα», που γίνεται πλυντήριο και γεννάει Καϊλίδες.
Και όπως λέει ο Λαός: «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».
ΑΠΟΡΙΑ: Πώς είναι δυνατόν ένας κυβερνήτης που έχει μπει στον πειρασμό και παρακολουθεί έναν συνεργάτη του δεν τον αποπέμπει από την κυβέρνηση όταν διαπιστώνει ότι έχει παραστρατήσει; Πώς ανέχεται να συσκέπτεται μαζί του όταν τον έχει πιάσει με την γίδα στην πλάτη;
Ανεκτικότητα ή συνενοχή; Προφανώς το δεύτερο.
(Ο Δήμος Βερύκιος είναι δημοσιογράφος)