«Θεσμικό ατόπημα» καταλογίζει στον Παν. Πικραμμένο η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στρέφεται η Ανεξάρτητη Αρχή, με φόντο τις αντεγκλήσεις για τη σύνθεση και το έργο της.
«Θεσμικό ατόπημα» καταλογίζει στον Παν. Πικραμμένο η Επιτροπή Ανταγωνισμού
iEidiseis

iEidiseis

17:24 - 08/08/2019
Τελευταία ενημέρωση: 17:47 - 08/08/2019

Σειρά ερωτηματικών εκφράζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με τη παρέμβαση του Παναγιώτη Πικραμμένου στην Ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μέσω σχετικής ανακοίνωσης η Ανεξάρτητη Αρχή χαρακτηρίζει μάλιστα «θεσμικό ατόπημα» τα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για χειρισμούς της, ενώ τα μέλη της διερωτώνται «προς τι το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Αντιπροέδρου για συγκεκριμένη υπόθεση μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος, πώς γνωρίζει τις λεπτομέρειες που ο ίδιος ανάφερε για την υπόθεση αυτή και πώς γνωρίζει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ελεγχθεί (δήθεν) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

Εκφράζουμε την εύλογη απορία μας, για το μεγάλο θεσμικό ατόπημα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και επιτ. Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Πικραμμένου, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο ενώπιων της Ολομέλειας της Βουλής, αναφέρθηκε επικριτικά για τους χειρισμούς σε συγκεκριμένη υπόθεση, επί της οποίας πολύ πρόσφατα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενεργώντας μέσα στα αυστηρά πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, εξέδωσε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, διότι κρίθηκε ότι συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση, για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης του δημοσίου συμφέροντος.

(Η διαδικασία επί της κυρίας υπόθεσης, η οποία εκκρεμεί κατόπιν καταγγελίας από το 2016, προχωρεί ταχέως και θα έχει καταστεί ώριμη εντός των επομένων μηνών.).

Διερωτώμεθα προς τι το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Αντιπροέδρου για συγκεκριμένη υπόθεση μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος, πώς γνωρίζει τις λεπτομέρειες που ο ίδιος ανάφερε για την υπόθεση αυτή και πώς γνωρίζει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ελεγχθεί (δήθεν) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά παράβαση των κανόνων ανεξαρτησίας και αυτονομίας στη λήψη αποφάσεων των εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού, εκθέτοντας, έτσι, με τα λεγόμενα του και την Ευρωπαία Επίτροπο.

Η επίμαχη τοποθέτηση Πικραμμένου στη Βουλή

«Να μου επιτρέψετε, με μεγάλη στενοχώρια, να σας πω και δύο λόγια για την κυρία Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διότι δεν μου αρέσει να λέω πράγματα κατά συναδέλφων μου και πρώην συναδέλφων μου», είπε ο κ. Πικραμμένος νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για το διυπουργικό νομοσχέδιο, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα

«Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όμως αυτό είναι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής, είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Και να θέσω μερικά ερωτήματα. Γιατί η κ. Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε την απάντηση; Η απάντηση είναι, ότι το έκανε για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και γιατί, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι΄αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων