LIVE blog: Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

LIVE blog: Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη. Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί. Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

14:45 - 26/06/2023
Τελευταία ενημέρωση: 18:10 - 26/06/2023

Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη μία ημέρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο live blog του iEidiseis.


LIVE

  • Νέα κυβέρνηση: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο iEidiseis

    18:10:00

    Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται το Live blog του iEidiseis για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη.

    Δείτε όλες τις εξελίξεις και όλες τις πληροφορίες όπως τις κατέγραψε το iEidiseis.gr.

  • Μαρία Κεφάλα: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    18:06:21

    Η Μαρία Κεφάλα γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1985 και είναι η νέα υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τη νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην «Προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων».

    Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

    Εξελέγη βουλευτής Νομού Ιωαννίνων με τη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Ήταν αιρετό μέλος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και το μικρότερο ηλικιακά μέλος ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.

  • Ποια είναι η νέα υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη

    17:58:49

    Η Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη, από τον Ιούλιο του 2019, διατέλεσε Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη διοίκηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τον εκσυγχρονισμό των δομών της Δημόσιας Διοίκησης.

    Υπό τον συντονισμό της ολοκληρώθηκαν μεταρρυθμίσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού στον δημόσιο τομέα, τη στοχοθεσία, αξιολόγηση και τα κίνητρα ανταμοιβής των υπαλλήλων, το προσοντολόγιο, το σύστημα εσωτερικού ελέγχου καθώς και θέματα διαφάνειας και ακεραιότητας των δημοσίων υπηρεσιών, τον εξορθολογισμό αρμοδιοτήτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, και την τηλεργασία.

    vivi haralampogianni

    Επίσης, προεδρεύει στην Επιτροπή Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα για τη χάραξη πολιτικών στελέχωσης στο Δημόσιο καθώς και στο Εθνικό Συμβούλιο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης.

    Την περίοδο 2011-2014 διατέλεσε επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, Δ. Στεφάνου και εν συνεχεία του Θ. Λιβάνιου αρχικά στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και από το 2012 έως το 2014, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Ως μόνιμη υπάλληλος του Τμήματος Προσωπικού της Βουλής των Ελλήνων, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εφαρμογή πολιτικών διοίκησης προσωπικού.

    Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κάτοχος ΜΒΑ του Ε.Α.Π. και υποψήφια διδάκτωρ του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Ε.Κ.Π.Α. Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

  • Αυγενάκης: Θα εργαστούμε για την αναγέννηση του αγροτοδιατροφικού μας τομέα

    17:49:41

    «Με έντιμο και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους εποπτευόμενους φορείς μας (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ, ΓΕΩΤΕΕ, ΙΓΕ, ΜΦΙ, ΕΦΕΤ, ΚΟΝΙΑΡΕΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ κ.α.), την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μόνο, θα εργαστούμε για την αναγέννηση του αγροτοδιατροφικού μας τομέα», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας πως είναι μεγάλη η ευθύνη «να δώσουμε δυναμική ώθηση στην "ατμομηχανή" του πρωτογενούς τομέα, που τόσο νευραλγικό ρόλο διαδραματίζει για την Ελλάδα μας».

    Η ανάρτηση του κ.Αυγενάκη έχει ως εξής:

    «Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την τιμή να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Ευχαριστώ από καρδιάς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

    Είναι μεγάλη η ευθύνη να δώσουμε δυναμική ώθηση στην «ατμομηχανή» του πρωτογενούς τομέα, που τόσο νευραλγικό ρόλο διαδραματίζει για την Ελλάδα μας.

    Ξεκινάμε αμέσως δουλειά, με μπροστάρη τον Πρωθυπουργό, μαζί με τους συναδέλφους και φίλους Υφυπουργούς, Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση, τους νυν γενικούς γραμματείς, Χριστιάνα Καλογήρου, Κώστα Μπαγινέτα και Δημήτρη Παπαγιαννίδη, με όλα τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους εργαζομένους του.

    Με έντιμο και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους εποπτευόμενους φορείς μας (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ, ΓΕΩΤΕΕ, ΙΓΕ, ΜΦΙ, ΕΦΕΤ, ΚΟΝΙΑΡΕΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ κ.α.), την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μόνο, θα εργαστούμε για την αναγέννηση του αγροτοδιατροφικού μας τομέα.

    Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο, προκειμένου να αρχίσουμε τάχιστα να υλοποιούμε στο ακέραιο τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για:

    1. αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027,
    2. οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,
    3. εμπορία αγροτικών προϊόντων (τυποποιημένων), δια μέσω αγροτικών συλλογικών σχημάτων, από το 18% στο 27% το 2027,
    4. αύξηση γεωργικών εκτάσεων, για παραγωγή βιολογικών προϊόντων, από το 9,1% στο 16,4% το 2027,
    5. δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους με την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ,
    6. επιστροφή ΕΦΚ στο Diesel στους αγρότες και για το 2023,
    7. νέα αρδευτικά έργα σε όλη την επικράτεια και εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, που θα αρδεύουν περισσότερα από 1,3 εκ. στρέμματα και θα ωφελήσουν πάνω από 100.000 αγρότες.

    Από αύριο πρωί σηκώνουμε ξανά τα μανίκια για να χτίσουμε μαζί μία ισχυρή Ελλάδα, με περισσότερη ευημερία και πιο ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα».

  • Αύριο το μεσημέρι η παράδοση - παραλαβή στο ΥΠΕΞ

    17:47:29

    Η τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών, Βασίλειο Κασκαρέλη, στον νέο υπουργό, Γιώργο Γεραπετρίτη, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, 27 Ιουνίου και ώρα 14:00.

  • Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας

    17:44:20

    Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας είναι δικηγόρος, βουλευτής Φωκίδας και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

    Στη θέση του γενικού γραμματέας αναδείχθηκε ομόφωνα τον Ιανουάριο του 2021, διαδεχόμενος τον Σταύρο Καλαφάτη. Επίσης, έχει διατελέσει αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

    Ο Ιωάννης Μπούγας είναι 59 ετών και γεννήθηκε στην Άμφισσα. Αποφοίτησε το 1982 από το Λύκειο Άμφισσας και το ίδιο έτος εισήχθη στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master) στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

    Είναι διαμεσολαβητής από Facilit 8 και το Κέντρο Διαμεσολάβησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Ο Ιωάννης Μπούγας είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων. Έχει συγγράψει βιβλίο με νομικό αντικείμενο, ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα (νομικές μελέτες).

    Με την τοπική αυτοδιοίκηση (Ο.Τ.Α.) άρχισε να ασχολείται το 1994 και την τριετία 1995-1998 αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος Άμφισσας. Την τριετία 1999-2002 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Φωκίδας.

    Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής Φωκίδος με τη ΝΔ το 2004 - το 2009 διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης.

    Είναι μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

    Ο Ιωάννης Μπούγας είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Αμαλία Παπαϊωάννου και έχουν τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον Βασίλη και τη Σταυρούλα.

    {https://www.facebook.com/MpougasIoannis/posts/pfbid0foZNasZeaHX2ySym9pTtggRsjkTxfJ7LEiNFpzVwpAp3XiTw8X8szRiEtM2F2mBJl}

  • Παύλος Μαρινάκης - Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

    17:39:50

    Ο Παύλος Μαρινάκης γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα, πόλη στην οποία μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά το τέλος των σπουδών του το 2010, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και άρχισε να ασκεί τη δικηγορία με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το βιογραφικό του - αναρτημένο στην ιστοσελίδα του: «Είχα πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και τα κοινά, αλλά και διάθεση για ουσιαστική προσφορά, πράγμα που πολύ φυσιολογικά με οδήγησε στο να δραστηριοποιηθώ ακόμη εντονότερα ως φοιτητής με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, οργάνωση της οποίας είχα την τιμή να διατελέσω Υπεύθυνος».

    «Ερχόμενος στην Αθήνα και, παράλληλα με τη δικηγορική μου άσκηση αρχικά, αλλά και με τη μετέπειτα επαγγελματική μου διαδρομή, μεταπήδησα στην ΟΝΝΕΔ. Έχω υπηρετήσει την Οργάνωση από θέσεις ευθύνης, με κορυφαία αυτή του Αντιπροέδρου μετά την εκλογή μου στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής στο Συνέδριο Επανίδρυσης τον Οκτώβριο του 2016».

    Στις 5 Οκτωβρίου 2019, στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγει Πρόεδρος της Οργάνωσης αφού το 87% των Συνέδρων υπέγραψε υπέρ της υποψηφιότητάς του.

    Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, έπειτα από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγει Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

  • Νέος υπουργός Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης

    17:34:43

    Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης γεννήθηκε 4 Ιουνίου 1956 στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στα φοιτητικά του χρόνια συνυπήρξε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Ο Γιώργος Φλωρίδης το 1993 εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς (Μάρτιος 1993-Οκτώβριος 1993). Το 1994 εξελέγη νομάρχης Κιλκίς και παραιτήθηκε το 1996 και εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη στη συνέχεια 4 φορές βουλευτής κατά τα έτη 2000, 2004, 2007 και 2009. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (30 Οκτωβρίου 1998 - 13 Απριλίου 2000), υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό (13 Απριλίου 2000 - 24 Οκτωβρίου 2001), υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (24 Οκτωβρίου 2001 - 7 Ιουλίου 2003) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (7 Ιουλίου 2003 - 10 Μαρτίου 2004).

    Το έτος 2010 αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε από την έδρα του. Τον Οκτώβριο του 2011, ίδρυσε το κόμμα «Κοινωνικός Σύνδεσμος» και στις 7 Ιανουαρίου 2015 συμπαρατάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ.

  • Το μεσημέρι της Τρίτης 27/6 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

    17:32:41

    Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ορκισθούν αύριο, 27 Ιουνίου στις 13:00, τα μέλη της νέας Κυβέρνησης.

  • Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση: Ονόματα και βιογραφικά - 8 υπουργοί έμειναν εκτός

    17:31:19

    Στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάτεψε την τράπουλα κάνοντας αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη θητεία σε κομβικά υπουργεία.

    Μεγάλα ονόματα της προηγούμενης κυβέρνησης που έμειναν εκτός είναι ο Στέλιος Πέτσας, ο Κώστας Τσιάρας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τάκης Θεοδωτικάκος, Θάνος Πλεύρης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Γεωγαντάς και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

    Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

  • Τι λένε από Μέγαρο Μαξίμου για τη σύνθεση της νεας κυβέρνησης

    17:30:07

    Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν τα εξής:

    «Πρόκειται για μια κυβέρνηση με προσανατολισμό στην υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμιστικών στόχων, τους οποίους έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτοιμη να συγκρουστεί με παθογένειες προκειμένου να προωθήσει αλλαγές σε κρίσιμους τομείς.

    Δεν πρόκειται για κυβέρνηση ισορροπιών αλλά σκληρής δουλειάς. Μια κυβέρνηση της νέας Νέας Δημοκρατίας, όπως έχει διαμορφωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με πολύ περισσότερες γυναίκες, rotation σε υπουργούς που αναλαμβάνουν νέους σημαντικούς ρόλους, νέα στελέχη από την κοινοβουλευτική ομάδα, πρόσωπα από τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γενικούς γραμματείς υπουργείων που αναβαθμίζονται κι αναλαμβάνουν κυβερνητική θέση.

    Στο νέο κυβερνητικό σχήμα το 25% είναι γυναίκες. Μετέχουν 15 γυναίκες. Τέσσερις υπουργοί, 1 αναπληρώτρια υπουργός και 10 υφυπουργοί. Από 9 γυναίκες (3 υπουργοί και 6 υφυπουργοί) στο προηγούμενο σχήμα.

    Ηλικιακά, το υπουργικό σχήμα είναι νεότερο. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 53 χρόνια και το 45% είναι από τη γενιά των σαραντάρηδων.

    Tα κεντρικά προγραμματικά ζητήματα που θέσαμε προεκλογικά για αύξηση μισθών που θα προκύψει από την ανάπτυξη, για αναμόρφωση του ΕΣΥ, για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή, για μείωση των ανισοτήτων θα είναι ο οδηγός της κυβερνητικής δράσης. Από την υλοποίηση αυτών των στόχων θα κριθούμε.

    Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο κοινωνικό πρόσημο της κυβέρνησης και στη μείωση των ανισοτήτων. Πέραν των οριζόντιων πολιτικών για τη συμπεριλιπτικότητα, που αφορούν στο σύνολο του κυβερνητικού έργου, δημιουργείται νέο υπουργείο για την Οικογένεια και την Κοινωνική Συνοχή.

    Δομικές αλλαγές επίσης όπως, η μεταφορά στο υπουργείο Οικονομικών όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Ταμείο Ανάκαμψης) για την επιτελική διαχείριση των δημοσίων πόρων/επενδύσεων 80 δισ. ευρώ για την επόμενη θητεία. Στις δομικές αλλαγές περιλαμβάνεται και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Αθλητισμού στο Παιδείας με αναπληρωτή υπουργό.

    Οι υπουργοί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, θα παραλάβουν φακέλους με τις προτεραιότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της 4ετίας».

  • Αυγενάκης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

    17:25:37

    Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

    Υπουργός: Λευτέρης Αυγενάκης

    Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

    Υφυπουργός: Σταύρος Κελέτσης

  • Δημήτρης Καιρίδης - Σοφία Βούλτεψη στο υπουργείο Μετανάστευσης

    17:24:40

    Στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου:

    Υπουργός: Δημήτρης Καιρίδης

    Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

  • Ιδρύεται νέο Υπουργείο: Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    17:22:35

    Στο νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας πάει η Σοφία Ζαχαράκη με υφυπουργό την Μαρία Κεφάλα.

  • 17:20:11

    Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετακινείται ο Χρήστος Σταϊκούρας

    Υφυπουργός: Χριστίνα Αλεξοπούλου

    Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

  • Στο υπουργείο Υγείας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Αναπληρώτρια η Ειρήνη Αγαπηδάκη

    17:19:15

    Το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με Αναπληρώτρια Υπουργό την Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

    Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

  • Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο Κ. Χατζηδάκης

    17:18:02

    Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης. Επίσης:

    Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης

    Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης

    Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

  • Στο Υπουργείο Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης

    17:17:01

    Στο Υπουργείο Παιδείας πάει ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Επίσης, στο υπουργείο Παιδείας είναι:

    Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Οικονόμου

    Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

    Υφυπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

  • Η Νίκη Κεραμέως στο ΥΠΕΣ

    17:15:51

    Η Νίκη Κεραμέως μετακινείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, με υφυπουργούς τον Θοδωρή Λιβάνιο, τον Στάθη Κωνσταντινίδη και την Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

    Στο Μακεδονίας - Θράκης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποιος εκλέγεται στη Ροδόπη/

  • Στο ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης - Στο Άμυνας ο Δένδιας

    17:13:15

    Νέος υπουργός Εξωτερικών, είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης- Ο Νίκος Δένδιας μετακινείται στο υπουργείο Άμυνας, όπου θα παραμείνει ως υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς.

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    • Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη - Όλα τα ονόματα

      17:08:00

      Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη:

      Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

      Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

      Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

      Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης

      Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης

      Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

      Υπουργείο Εξωτερικών

      Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης

      Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας

      Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

      Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

      Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

      Υπουργός: Νίκος Δένδιας

      Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

      Υφυπουργός: Νίκος Χαρδαλιάς

      Υπουργείο Εσωτερικών

      Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

      Αναπληρωτής Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος

      Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης: Στάθης Κωνσταντινίδης

      Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

      Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

      Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

      Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Οικονόμου

      Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

      Υφυπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

      Υπουργείο Υγείας

      Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

      Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη

      Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

      Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

      Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

      Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

      Υφυπουργός: Χριστίνα Αλεξοπούλου

      Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

      Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

      Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

      Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς

      Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

      Υπουργείο Ανάπτυξης

      Υπουργός: Κώστας Σκρέκας

      Υφυπουργός: Μάξιμος Σενετάκης

      Υφυπουργός: Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου

      Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

      Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

      Υφυπουργός: Βασίλης Σπανάκης

      Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

      Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

      Υπουργός: Νότης Μηταράκης

      Υφυπουργός: Κώστας Κατσαφάδος

      Υπουργείο Δικαιοσύνης

      Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης

      Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

      Υπουργείο Πολιτισμού

      Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

      Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

      Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

      Υπουργός: Δημήτρης Καιρίδης

      Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

      Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

      Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

      Υφυπουργός: Μαρία Κεφάλα

      Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

      Υπουργός: Λευτέρης Αυγενάκης

      Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

      Υφυπουργός: Σταύρος Κελέτσης

      Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

      Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

      Υφυπουργός: Γιάννης Παππάς

      Υπουργείο Τουρισμού

      Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

      Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

      Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

      Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου

      Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

      Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

      Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

      Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος

      Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

      Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

      Υπουργός Επικρατείας: Σταύρος Παπασταύρου

      Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

      Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού: Γιάννης Μπρατάκος

      Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

      Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

      {https://www.youtube.com/watch?v=oPeBLic}

    • Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί και υφυπουργοί

      16:59:21

      Η επίσημη ανακοίνωση για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί.

      Οι ανακοινώσεις από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη:

      {https://www.youtube.com/watch?v=oPeBLicGtac}

      Υπουργείο Οικονομικών

      Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
      Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης
      Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης
      Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

      Υπουργείο Εξωτερικών

      Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης
      Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
      Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας
      Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

      Υπουργείο Εσωτερικών

      Υπουργός: Νίκη Κεραμέως
      Αναπληρωτής υπουργός: Θεόδωρος Λιβάνιος
      Υφυπουργός: Στάθης Κωνσταντινίδης
      Υπουργείο Παιδείας

      Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

      Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Οικονόμου
      Υφυπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου
      Υφυπουργός: Ζέτα Μακρή

      Υπουργείο Υγείας

      Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
      Αναπληρώτρια υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη
      Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους
      Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

      Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

      Υπουργός: Κώστας Σκρέκας
      Υφυπουργός: Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου
      Υφυπουργός: Μάξιμος Σενετάκης

      Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

      Υπουργός: Νότης Μηταράκης
      Υφυπουργός: Κώστας Κατσαφάδος

      Υπουργείο Πολιτισμού

      Υπουργός: Λίνα Μενδώνη
      Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

      Υπουργείο Ναυτιλίας

      Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
      Υφυπουργός: Γιάννης Παππάς

      Υπουργείο Τουρισμού

      Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
      Υφυπουργός: Έλενη Ράπτη

      Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

      Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου
      Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

      Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

    • Κυριάκος Μητσοτάκης: Επέστρεψε στο Μαξίμου μαζί με τον Peanut

      16:33:50

      O Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε ξανά καθήκοντα στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως δεν επέστρεψε μόνος, αλλά μαζί με τον Peanut, το σκυλάκι που είχε υιοθετήσει το 2021, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων.

      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε σήμερα για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

      Την επιστροφή του Peanut στο πρωθυπουργικό Μέγαρο γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Instagram, όπου ποζάρει με τον Peanut γράφοντας στη λεζάντα: «Επιστροφή στο Μαξίμου μαζί με τον Peanut».

      Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

      {https://www.instagram.com/p/Ct897fMIZH8/}

    • Την τύχη του Ακάρ έχει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

      16:18:56

      Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν αναμένεται να είναι στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Όπως και ο Τούρκος ομόλογός του Ακάρ, οδεύει εκτός...

    • Ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση

      16:16:34

      Ανακοινώνεται στις 17:00 η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Ποια πρόσωπα αναμένεται να βρίσκονται στο νέο υπουργικό σχήμα.

    • Ο νέος υπουργός Υγείας

      15:07:32

      Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

    • Ο Νότης Μηταράκης θα είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη

      14:53:54

      Σύμφωνα με πληροφορίες, υφυπουργός θα είναι ο Κώστας Κατσαφάδος.

    • Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι ο νέος υπουργός Παιδείας

      14:52:59

      Υφυπουργοί αναμένεται να είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου και η Ζέττα Μακρή.

    • Οι 3 νέοι υπουργοί Επικρατείας

      14:51:56

      Υπουργοί Επικρατείας αναμένεται να είναι οι Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου και Μάκης Βορίδης

    • Τι ακολουθεί μετά την ορκωμοσία

      14:25:59

      Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ' (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

      Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

      Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 84) και τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 141) η κυβέρνηση οφείλει, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, να εμφανιστεί στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μετά τη συζήτηση των προγραμματικών της δηλώσεων. Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αναμένεται να διεξαχθεί μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία των βουλευτών και την εκλογή του προεδρείου της Βουλής, και θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας συζήτησης, με την ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

    • 5 καρέ από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

      14:13:42

      Συγγενείς αλλά και φίλοι του παρόντες στην ορκωμοσία:

      oikogeneia mitsotaki

      orkwmosia121

      orkwmosia66

      kiriakos orkwmosia

      orkwmosia kiriakos

    • Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σαρμά

      14:05:06

      «Σας εύχομαι έτσι ακριβώς όπως ορκιστήκατε πριν, να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας», είπε ο κ. Σαρμάς υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη.

      Ο νέος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Σαρμά για τον «άρτιο τρόπο», όπως είπε, με τον οποίο επιτέλεσε τα καθήκοντά του.

      «Η ζωή μας επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια υπόθεση που δεν σταματά ποτέ», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

      «Με τρόπο υποδειγματικό περάσαμε τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δυο εκλογές και ως εκλεγμένος πρωθυπουργός μπορώ να συνεχίσω το έργο μου», πρόσθεσε.

      «Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, όπως ορκίστηκε πριν λίγο στο σύνταγμα να υπηρετώ τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού», κατέληξε.

    • Ο Σαρμάς παρέδωσε τη σκυτάλη στον Μητσοτάκη

      14:04:13

      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

    • Τα ονόματα των νέων υπουργών

      13:35:52

      Ναυτιλίας: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

      Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Θεόδωρος Σκυλακάκης

      Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη

      Υπουργείο Οικογένειας: Σοφία Ζαχαράκη

      Πολιτισμού: Λίνα Μενδώνη

      Αγροτικής Ανάπτυξης: Λευτέρης Αυγενάκης

      Δικαιοσύνης: Γιώργος Φλωρίδης

      Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Κώστας Σκρέκας

      Υπουργός Πολιτικής Προστασίας: Βασίλης Κικίλιας

      Υπουργείο Μετανάστευσης: Δημήτρης Καιρίδης

    • Δείτε live την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

      12:57:17

      Δείτε ζωντανή εικόνα:

    • Ο Παύλος Μαρινάκης θα ανακοινώσει τη νέα κυβέρνηση

      12:54:16

      Τις ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό σχήμα μετά την ευρεία νίκη της ΝΔ στις δεύτερες εκλογές θα κάνει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

    • Τα «ηχηρά» ονόματα που μένουν εκτός Βουλής

      12:08:59

      Εκτός Βουλής η Πόπη Τσαπανίδου. Στην Α’ Αθήνας εκτός μένουν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ενώ στον Δυτικό Τομέα αν επιλέξει την έδρα ο Αλέξης Τσίπρας, τότε μένει εκτός η Ρένα Δούρου. Από τη ΝΔ, εκτός μένει ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Άγγελος Συρίγος. Από το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός η Ελένη Χρονοπούλου.

    • Ψήφος αποδήμων - Η χώρα που έγινε «κόκκινη»

      12:05:40

      Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τα «προπύργια» της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, έχασε ωστόσο τη Δανία, εκεί όπου το ΚΚΕ πέρασε στην πρώτη θέση προτίμησης των αποδήμων ψηφοφόρων.

    • Ανακοινώνεται το απόγευμα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

      11:36:34

      Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    • Ο σύντομος διάλογος Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες

      11:26:46

    • Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η Δημοκρατία μας είναι ώριμη για τις πρόσκαιρες αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν

      11:23:34

      «Έχουμε μία οκτακομματική Βουλή και πιστεύω πως η Δημοκρατία μας είναι ώριμη για τις πρόσκαιρες αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν. Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς».

    • Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Έχουμε ισχυρή εντολή

      11:22:55

      «Έχουμε μια ισχυρή εντολή να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

    • Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη

      11:21:33

      «Σας ευχαριστώ πολύ, είναι ξεχωριστή τιμή να αναλάβω αυτή την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ορίζοντας 4ετίας. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να περιμένουν ένα καλύτερο μέλλον»

    • Έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

      11:21:04

      Νωρίτερα η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, είχε επιδώσει τον φάκελο με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, κι αυτός με τη σειρά του μετέβη στο Προεδρικό προκειμένου να παραδώσει τον φάκελο στην κυρία Σακελλαροπούλου.

    • 7-9 Ιουλίου οι προγραμματικές δηλώσεις

      11:10:38

      Όσον αφορά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, αυτές προγραμματίζονται να αναγνωστούν και να συζητηθούν στη Βουλή από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου

    • Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

      11:07:21

      Έχουν ήδη αρχίσει τα τηλέφωνα για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης

    • Σε λίγη ώρα παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

      10:59:01

      Αποχώρησε από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς

    • Εκτός βουλής ο Άγγελος Συρίγος

      10:56:53

      «Δόξα τω Θεώ, έχω δουλειά»

    • Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

      10:50:34

      Το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Γ.Γ. της Κ.Ε της ΝΔ κ. Παύλος Μαρινάκης, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες.

    • Ο Άδωνις Γεωργιάδης νέος υπουργός Εργασίας

      10:47:48

      Το πόστο του κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, με υφυπουργούς τους Βασίλη Σπανάκη και τον Πανό Τσακλόγλου.

    • Τα νέα καθήκοντα του Μάκη Βορίδη

      10:47:03

      Υπουργός Επικρατείας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Μάκης Βορίδης, με αρμοδιότητα το κοινοβουλευτικό έργο.

    • Ποιο δίδυμο αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών

      10:45:43

      Στο Υπουργείο Οικονομικών, το νέο ισχυρό δίδυμο, ακούει στο όνομα Κωστής Χατζηδάκης και Νίκος Παπαθανάσης, με τον πρώτο στην ηγεσία του ΥΠΟΚ και τον δεύτερο ως αναπληρωτή του.

    • Αλλαγές στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

      10:44:11

      Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Νότης Μηταράκης θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα καθίσει στην καρέκλα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    • Πότε ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

      10:21:55

      Σήμερα στις 13:00 θα γίνει η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

      Αργά το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

      Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών.

      Την Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

    • Στις 11 το πρωί ο Μητσοτάκης στο Προεδρικό

      10:19:46

      Στις 11:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

      Από νωρίς ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

    • Σακελλαροπούλου: Η νέα Βουλή γεννά πολλές προκλήσεις για τον επόμενο πρόεδρο

      10:16:06

      Παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε:

      «Σας ευχαριστώ κ. πρόεδρε. Θα καλέσω σε μια ώρα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση. Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα. Νομίζω ότι η νέα Βουλή γεννά πολλές προκλήσεις για τον επόμενο πρόεδρο, θα τα ζήσουμε όλοι μαζί. Εύχομαι το καλύτερο για τον τόπο».

    • Ο διάλογος Σακελλαροπούλου - Τασούλα στο Προεδρικό

      10:13:59

    • Τασούλας: Σας παραδίδω τoν φάκελο με τη σύνθεση της νέας Βουλής

      10:07:16

      Ο Κωνσταντίνος Τασούλας παρέδωσε στην ΠτΔ τον φάκελο με τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

      «Ολοκληρώθηκαν με άψογο τρόπο και αυτές οι εκλογές. Συνεχάρην την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, την κ. Σπανού, για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους, που έδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών. Έχουμε ενσωμάτωση 99,6%, οπότε το αποτέλεσμα είναι σαφές. Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή «δεδηλωμενη» και με βάση τις συνταγματικές υποχρεώσεις μου σας παραδίδω την σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρησετε κι εσείς στις δικές σας συνταγματικές αρμοδιότητές», ανέφερε.

    • Ενημερώνει την ΠτΔ ο Τασούλας

      10:01:33

      Λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής, μετέβη στην Ηρώδου Αττικού προκειμένου να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    • Στις 9.30 η Καλλιόπη Σπανού παρέδωσε τα επίσημα αποτελέσματα στον Τασούλα

      09:59:18

      Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού μετέβη στο Μέγαρο της Βουλής και παρέδωσε τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου, στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ροή Ειδήσεων