Ο Ερντογάν στην Αθήνα: Όλα όσα έγιναν κατά την 7ωρη επίσκεψη στην Ελλάδα

Ο Ερντογάν στην Αθήνα: Όλα όσα έγιναν κατά την 7ωρη επίσκεψη στην Ελλάδα

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Αθήνα. Όλες οι εξελίξεις μέσα από το blog του iEidiseis.

14:10 - 07/12/2023
Τελευταία ενημέρωση: 18:43 - 07/12/2023

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 10 το πρωί και αναχώρησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Δείτε πως κατέγραψε τις εξελίξεις το iEidiseis.


LIVE

  • Ο Ερντογάν ολοκλήρωσε την 7ωρη επίσκεψή του στη χώρα μας

    18:43:12

    Ο Τούρκος πρόεδρος ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του στην Ελλάδα και αναχώρησε για την Τουρκία κλείνοντας την 7ωρη επίσκεψή του.

  • Ο Ταγίπ Ερντογάν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος της τουρκικής προεδρίας

    18:03:44

    Ο Ερντογάν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος της τουρκικής προεδρίας και αναχωρεί από την Αθήνα.

    Erdogan 2c75a

  • Ανοιχτοί όλοι οι σταθμοί του μετρό

    17:47:53

    Κανονικά λειτουργούν όλοι οι σταθμοί του μετρό καθώς έχουν αρθεί τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ που είχαν ληφθεί με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

  • Αποχωρεί ο Ερντογάν – Πριν από λίγο έφυγε από την τουρκική πρεσβεία

    17:25:31

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγο έφυγε από την τουρκική πρεσβεία και κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο για να αποχωρήσει από τη χώρα μας.

    Κλειστοί είναι οι δρόμοι από τους οποίους θα περάσει η τουρκική αυτοκινητοπομπή.

  • Τι ώρα ανοίγει το μετρό - Κλειστοί σταθμοί λόγω Ερντογάν

    16:45:25

    Κλειστός θα παραμείνει σήμερα, Πέμπτη 7/12, ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», μετά από σχετική εντολή της ΕΛ.ΛΑΣ, λόγω της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

    Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό «Σύνταγμα» χωρίς στάση, με το σταθμό να ανοίγει και πάλι στις 6 το απόγευμα.

    Παράλληλα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, έκλεισαν τρεις ακόμα στάσεις της μπλε γραμμής του μετρό, από τις οποίες επίσης οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση και εκτός απροόπτου αναμένεται να ανοίξουν στις 6 το απόγευμα.

    Συνολικά, λοιπόν, τέσσερις είναι οι στάσεις του μετρό που θα παραμείνουν κλειστές:

    • Σύνταγμα
    • Ευαγγελισμός
    • Μέγαρο Μουσικής
    • Κατεχάκη
  • Πώς σχολιάζει ο Τουρκικός Τύπος το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα

    16:32:18

    Για «νέα εποχή» με την Ελλάδα και για «ιστορική επίσκεψη» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, αποτυπώνοντας το καλό κλίμα που καταγράφηκε στις επαφές του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  • Αυτές είναι οι συμφωνίες Ελλάδας - Τουρκίας: Δείτε αναλυτικά

    16:29:06

    Συμφωνίες

    1 . Συμφωνία στον Τομέα της Παιδείας

    Υπογράφουν ο Υπ. Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Τούρκος Υπ. Παιδείας κ. Yusuf Tekin

    Η συμφωνία στοχεύει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Αναφέρεται στην αναγνώριση διπλωμάτων τεχνικής εκπαίδευσης, στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, στην οργάνωση κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για διδάσκοντες και σπουδαστές, στις ανταλλαγές σπουδαστών.

    Μνημόνια

    2. Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) ΑΔΜΗΕ - TEIAS στον Τομέα της ηλεκτρικής διασύνδεσης

    Υπογράφουν ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας, Υποδομών και Αγοράς του ΑΔΜΗΕ κ. Δημήτρης Μίχος και ο Πρόεδρος TEIAS κ. Orhan Kaldirim

    Το μνημόνιο αφορά τη δημιουργία νέας διασυνδετικής γραμμής μεταξύ Νέα Σάντας και Μπαμπαέσκι με στόχο την αναβάθμιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Τουρκίας και την αύξηση του όγκου αμφίδρομης ροής ενέργειας κατά 600 MW.

    3. Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) στον Τομέα των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων

    Υπογράφουν ο Υπ. Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Hakan Fidan

    Το μνημόνιο αναφέρεται στην ανάπτυξη δομών δικτύωσης μεταξύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των δύο χωρών, καθώς και στην αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

    4. Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) ECG- Eximbak στον Τομέα των Εξαγωγών

    Υπογράφουν ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κώστας Φραγκογιάννης και o CEO της Turk Eximbank κ. Ali Guney

    Το μνημόνιο προωθεί τη συνεργασία των φορέων Export Credit Greece και Turk Eximbank με σκοπό την αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών. Η συνεργασία περιλαμβάνει ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας, εκπαίδευση προσωπικού, ενημέρωση και διευκόλυνση στην επίλυση προβλημάτων, ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων σε Ελλάδα, Τουρκία και τρίτες χώρες.

    5. Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) EG - Invest in TR στον Τομέα των Επενδύσεων

    Υπογράφουν ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κώστας Φραγκογιάννης και ο Πρόεδρος του Invest in Turkiye κ. Burak Daglioglu

    Το μνημόνιο αναφέρεται στη συνεργασία των φορέων Enterprise Greece και Invest in Turkiye με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η αλληλοενημέρωση σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, η δημιουργία σταθερού και ευέλικτου επενδυτικού κλίματος, η προώθηση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών επενδυτικών προγραμμάτων.

    6. Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ EG - TOBB στον Τομέα των Επενδύσεων/Επιχειρήσεων

    Υπογράφουν ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κώστας Φραγκογιάννης και ο Αντιπρόεδρος του ΤΟΒΒ κ. Cengiz Gunay

    Το μνημόνιο αφορά τη συνεργασία των φορέων Enterprise Greece και Union of Chambers and Commodity Exchanges Of Turkiye (TOBB) με σκοπό τη στήριξη των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών. Η συνεργασία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη στρατηγικών για την αύξηση των εμπορικών και επιχειρηματικών αποστολών, την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

    7. Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) στον Τομέα των Κοινωνικών Υπηρεσιών με έμφαση στην Προστασία ΑμΕΑ

    Υπογράφουν η Υπ. Οικογενειακής Πολιτικής και Κοινωνικής Συνοχής κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Hakan Fidan

    Το μνημόνιο προωθεί τη συνεργασία για την ανάπτυξη στρατηγικών και υπηρεσιών με σκοπό την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον κοινωνικό ιστό. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, η οργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων για την εξάλειψη των ανισοτήτων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας, τη φροντίδα και την αποϊδρυματοποίηση των ΑμΕΑ.

    8. Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) στον Τομέα του Αθλητισμού

    Υπογράφουν ο ΥΠΕΞ κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan

    Το παρόν μνημόνιο αντικαθιστά το παλαιότερο Πρωτόκολλο του 2013 και προωθεί την ενδυνάμωση του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων, τη συνεργασία για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αγώνων, τη συνεργασία και τις ανταλλαγές μεταξύ εθνικών ομοσπονδιών και αθλητικών ομίλων.

    Κοινές δηλώσεις / Διακηρύξεις

    9. Κοινή Δήλωση /Διακήρυξη για συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού

    Υπογράφουν η Υπ. Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Τούρκος Υπ. Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Mehmet Ersoy

    Οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν τον ρόλο του τουρισμού ως γέφυρας συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη και στήριξη επαγγελματιών, επιχειρήσεων και τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνούν να συνέρχεται κάθε χρόνο η Κοινή Επιτροπή Τουρισμού με σκοπό να προωθήσει την άμεση συνεργασία ταξιδιωτικών φορέων και τουριστικών πρακτόρων, να ενισχύσει την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών , να διερευνήσει τις δυνατότητες για κοινές τουριστικές επενδύσεις, με απώτερο στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών .

    10. Κοινή Δήλωση /Διακήρυξη ΓΓΕΤ- TUBITAK για συνεργασία στον Τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας

    Υπογράφουν ο Υπ. Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Hakan Fidan

    Οι εθνικοί φορείς έρευνας και τεχνολογίας των δύο χωρών, με σκοπό τη συνέχιση και διεύρυνση της επιστημονικής συνεργασίας τους, επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους να προκηρύξουν κοινό διαγωνισμό στους τομείς: βιοεπιστημών, υγείας, φαρμακευτικών προϊόντων, αγροδιατροφής, κυκλικής οικονομίας, βιώσιμης ενέργειας, δομικών υλικών, πολιτισμού, τουρισμού και δημιουργικής βιομηχανίας.

    11. Κοινή Δήλωση/Διακήρυξη για σύγκληση Κοινής Επιτροπής Οικονομίας και Εμπορίου (JEC - JETCO)

    Υπογράφουν ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Φραγκογιάννης και ο Τούρκος Υφυπουργός Εμπορίου κ. Sezai Ucarmak

    Οι δύο πλευρές συμφωνούν στη σύγκληση της 6ης Συνόδου Κοινής Επιτροπής Οικονομίας και Εμπορίου. Η τουρκική πλευρά έχει προτείνει να πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη. Στη σύνοδο θα εξεταστούν θέματα εμπορίου, ενέργειας, μεταφορών, τουρισμού.

    12. Κοινή Δήλωση/ Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης

    Υπογράφουν ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκης και ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Hakan Fidan

    Οι δύο πλευρές εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των αγροτικών καλλιεργειών, να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση πλημμυρών ή ξηρασίας, να συνεργαστούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, να καταπολεμήσουν την παράνομη αλιεία, να προωθήσουν την έρευνα στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

    13. Κοινή Δήλωση/ Διακήρυξη για Τελωνειακή Συνεργασία

    Υπογράφουν ο Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής και ο Τούρκος Υφυπ. Εμπορίου Sezai Ucarmak

    Οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των τελωνειακών αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνούν στη διοργάνωση κοινών σεμιναρίων, την ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών προκειμένου να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά των τελωνειακών υπηρεσιών, να καταπολεμήσουν την απάτη, να προωθήσουν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

    14. Κοινή Δήλωση/ Διακήρυξη για τη διοργάνωση Hackathon

    Υπογράφουν ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Φραγκογιάννης και ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ κ. Burak Akcapar

    Οι δύο πλευρές προγραμματίζουν την διοργάνωση διαδικτυακού διαγωνισμού με ενεργό συμμετοχή μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, νεοφυών επιχειρήσεων, εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων των δύο χωρών. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις πάνω σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και καθημερινότητας σε αστικό περιβάλλον. Η πρόταση που θα βραβευθεί θα υποστηριχθεί από τις δύο χώρες προκειμένου να υλοποιηθεί.

    15. Κοινή Δήλωση/ Διακήρυξη για επόμενη σύγκληση τεχνικής Επιτροπής για 2η γέφυρα στον Έβρο - ΕΓΝΑΤΙΑ

    Υπογράφουν ο CEO ΕΓΝΑΤΙΑΣ κ. Κουτσούκος και ο Τούρκος Αν. Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αυτοκινητοδρόμων Τουρκίας κ. Selahattin Bayramcavus

    Οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν την πρόοδο των εργασιών στην κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής γέφυρας στην περιοχή Κήποι - Ύψαλα, την οποία εποπτεύει η Εγνατία Οδός Α.Ε., και ανακοινώνουν την επόμενη συνάντηση τεχνικών επιτροπών και εμπειρογνωμόνων.

  • Τον Ερντογάν υποδέχθηκε στην τουρκική πρεσβεία ο Εργκίν Αταμάν

    16:27:29

    Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Διαβάστε αναλυτικά εδώ

  • Περίπου στις 4 το απόγευμα η αναχώρηση του Ερντογάν από την Αθήνα

    14:27:26

    Κατά την αναχώρηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πρωτεύουσα θα ισχύσουν και πάλι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι.

  • Βίντεο με τις δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

    14:26:18

  • Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «τουρκικής μειονότητας»

    14:22:16

    Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα σχόλιο για τις αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «τουρκικής μειονότητας», λέγοντας πως «οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας έχουν ίσες ευκαιρίες» και πως «ο προσδιορισμός ως μουσουλμανική μειονότητα καθορίζεται από τη Λωζάνη».

  • Μετά τις δηλώσεις ακολουθεί γεύμα εργασίας

    14:15:49

    Αυτή την ώρα γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

  • Τα βασικά σημεία των δηλώσεων Ερντογάν

    13:59:44
    • Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που βρίσκομαι ξανά στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του 5ου ανώτατου συμβουλίου
    • Θέλω να ευχαριστήσω για την ευγενική υποδοχή στην αντιπροσωπεία μας
    • Επιθυμούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη θετική ώθηση που υπάρχει
    • Πιστεύω ότι δεν θα δώσουμε ένα τόσο μεγάλο διάλειμμα να συναντιόμαστε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο αυτή τη συνάντηση και αυτό θα ήταν καλό και για τις δύο χώρες
    • Στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήσαμε όσα μπορούν να γίνουν φια την ανάπτυξη της συνεργασίας μας
    • Τονίσαμε να κρατηθούν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας
    • Χαιρετίσαμε το κλείσιμο του καταυλισμού του Λαυρίου. Υπογράμμισα πως πρέπει να υπάρχει προσοχή για να μην υπάρχουν καταυλισμοί που δίνουν καταφύγιο σε τρομοκράτες
    • Μίλησε για μόνιμη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό
    • Μιλήσαμε για το δράμα που εκτυλίσσεται στη Γάζα. Δεν εγκρίνουμε σε καμία περίπτωση να στοχοποιούνται άμαχοι
    • Ανακοινώσαμε ότι ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το καθήκον προς την εφαρμογή μιας λύσης
    • Αξιότιμοι δημοσιογράφοι είμαστε δύο χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, την ίδια γεωγραφία και τον ίδιο πολιτισμό σε πολλούς τομείς
    • Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας τόσο μεγάλο που να μην μπορεί να επιλυθεί
    • Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας
  • Τα βασικά σημεία των δηλώσεων Μητσοτάκη

    13:56:49

    Εξετάσαμε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Διαφωνούμε και στο Κυπριακό. Για εμάς δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Η Ελλάδα ζήτησε και εξασφάλισε την έγκριση της ευρωπαϊκής επιτροπής οι Τούρκοι και οι οικογένειες τους να επισκέπτονται για 10 μέρες το χρόνο τα νησιά μας. Τα ελληνικά νησιά αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας των δύο λαών. Γέφυρα επικοινωνίας είναι και οι μειονότητες των δύο λαών.

    Η γεωγραφία και η ιστορία μας έταξαν να ζούμε στην ίδια γειτονιά. Αισθάνομαι ιστορικό χρέος να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία να φέρουμε τα δύο κράτη δίπλα-δίπλα όπως είναι και τα σύνορά μας. Οφείλουμε να χτίσουμε ένα αύριο έιρήνης προόδου και συνεργασίας.

  • Μητσοτάκης: Διαπιστώσαμε σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα

    13:51:37

    «Στο μεταναστευτικό, διαπιστώσαμε σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα λόγω της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών»

  • Μητσοτάκης: Οι δύο χώρες βαδίζουν σε ένα πιο ήρεμο μονοπάτι

    13:48:37

    «Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να ζουν ειρηνικά και να αναζητούν συνέχεια λύσεις»

    «Σε πολύ παραγωγικό κλίμα οι συζητήσεις των δύο αντιπροσωπειών»

  • Βιβλίο για τη Γάζα το δώρο του Ερντογάν στον Μητσοτάκη

    13:36:08

    Η συνάντηση έχει διαρκέσει περισσότερο από τον αρχικό προγραμματισμό των 45 λεπτών και ξεπερνά τη μία ώρα.

  • Πάνω από μία ώρα η συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη

    13:32:56

    Ολοκληρώνεται το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν.

  • Σε λίγα λεπτά οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

    13:10:35

    Ολοκληρώνεται από λεπτό σε λεπτό η συνάντηση.

  • Τα τετ α τετ των υπουργών με τους Τούρκους ομολόγους τους

    12:38:14

    Φωτογραφίες από τις συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων υπουργών στα υπουργεία.

    adkhdda_ff0a8.jpg

    28030908_628b8.jpg28030896_f6fbe.jpg

    6050696_678e4.jpg

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    • Τρίτη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν τους τελευταίους μήνες

      12:25:13

      Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αυτή την ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος

    • Σε εξέλιξη οι συναντήσεις υπουργών με τους Τούρκους ομολόγους τους

      12:23:05

      Διμερείς συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας

    • Ξεκινάει το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν

      12:07:11

      Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

      erdoganqqjh_406db.jpg

    • Στο Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνεται ο Ερντογάν

      12:01:18

      Σε λίγα λεπτά η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

      erdoansl_f204c.JPG

    • 25 λεπτά κράτησε το τετ α τετ Ερντογάν - Σακελλαροπούλου

      11:59:21

      Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    • Σακελλαροπούλου σε Ερντογάν: Είναι σημαντική η εμπέδωση του εποικοδομητικού κλίματος

      11:45:58

      «Η επίδειξη ανθρωπιάς μετά τα τραγικά συμβάντα στις δυο χώρες έδειξαν ότι είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό για τους δυο λαούς».

      «Η διαπίστωση αυτή μπορεί να αποτελέσει βάση για την εδραίωση ενός κλίματος για την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις. Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την εδραίωση της ειρήνης και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής».

      «Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά είναι σημαντική η εμπέδωση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας στην Ελλάδα αντανακλα αυτο το θετικό πνεύμα. Με τις σκέψεις αυτές κ. Πρόεδρε, διαβιβάζω τις ευχές μου στον φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη και ευημερία».

    • «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια»

      11:43:39

      «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

      Η συνάντησή τους γίνεται στην αίθουσα διαπιστευστηριών του Προεδρικού Μεγάρου. Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία ολιγομελών αντιπροσωπειών.

    • Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν

      11:34:27

      Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με χειραψία στην είσοδο του κτηρίου.

      eerdogan1_2a2e7.JPG

    • Πολίτης με κυπριακή σημαία έξω από το ΥΠΕΞ

      11:16:22

      Απομακρύνθηκε πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, πολίτης που σήκωσε την κυπριακή σημαία.

      kypros-simaia_4ec72.JPG

    • Η ανάρτηση της Τουρκικής Προεδρίας για την άφιξη Ερντογάν

      11:09:40

      Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στην Αθήνα:

      {https://twitter.com/trpresidency/status/1732687668549472307}

    • Ξεκινάει από το αεροδρόμιο ο Ερντογάν

      11:02:09

      Μεταβαίνει στο κέντρο της Αθήνας ο Τούρκος πρόεδρος, για τις συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη.

    • Ελεύθεροι σκοπευτές στο Ελ. Βενιζέλος

      10:54:26

      Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο:

    • Το βίντεο της άφιξης του Ερντογάν

      10:53:07

      Έφτασε νωρίτερα από το προγραμματισμένο η τουρκική αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Δείτε το βίντεο:

    • Δεν έχει αναχωρήσει ακόμα ο Ερντογάν από το αεροδρόμιο

      10:43:09

      Η αποστολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει φύγει ακόμα από το «Ελ. Βενιζέλος». Βρίσκεται στον χώρο του αεροδρομίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αυτό συνέβη επειδή έφτασε νωρίτερα από την αναμενόμενη ώρα.

    • Χωρίς άγημα και τιμές στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν

      10:41:26

      Επειδή δεν είναι επίσημη επίσκεψη, δεν θα υπάρχει στρατιωτικό άγημα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα μεταβεί ο Τούρκος πρόεδρος για να συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    • Στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο

      10:38:01

      Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

    • Έφτασε στην Αθήνα ο Ερντογάν

      10:29:07

      Νωρίτερα έφτασε η αποστολή του Ερντογάν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

      erdogan2_d10e4.JPG

    • Οι συναντήσεις του Ερντογάν στην Αθήνα

      10:24:35

      Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στις 11:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στις 12:15 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    • Με δυσκολία οι μετακινήσεις στην Αθήνα

      10:21:41

      Ανάλογα με το πού θα βρίσκεται η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου της Τουρκίας, η Τροχαία της Αθήνα θα διακόπτει την κυκλοφορία των οχημάτων. Όσοι σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της Αθήνας και σε κεντρικής αρτηρίες αναμένεται να συναντήσουν κίνηση.

    • 3.000 αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές στο κέντρο της Αθήνας

      10:20:41

      Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, το κέντρο της πρωτεύουσας θα φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, drones, ελικόπτερα και ελεύθερους σκοπευτές.

    • Ποιος θα υποδεχθεί τον Ερντογάν στο αεροδρόμιο

      10:19:57

      Στο Ελ. Βενιζέλος θα είναι για να τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

    • Στις 11 ο Ερντογάν φτάνει στην Αθήνα

      10:15:08

      Η αποστολή που θα συνοδεύει τον Τούρκο πρόεδρο θα είναι περίπου 100 άτομα. Το πρώτο αεροπλάνο προσγειώθηκε πριν από λίγο.

      erdogan1_70a9f.JPG

    • Αναχώρησε από την Άγκυρα ο Τούρκος πρόεδρος

      10:13:14

      Λίγο πριν τις 10 αναχώρησε από την Άγκυρα το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, στις 09:45 τοπική ώρα ο Ερντογάν αναχώρησε από την Τουρκία με το αεροπλάνο «Tur».

Ροή Ειδήσεων