«Γιατί παρακολουθούσαν μία Αμερικανίδα υπήκοο και πώς έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού της, για να μολυνθεί εν συνεχεία το κινητό της με Predator;» ρωτά ο Γιάννης Ραγκούσης τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Κυριάκο Πιερρακάκη, στον απόηχο της αποκάλυψης των New York Times για παρακολούθηση της πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, Άρτεμις Σίφορντ.
«Από χθες οι κ. Μητσοτάκης και Πιερρακάκης κρύβονται μετά την αποκάλυψη των New York Times για τη διπλή παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ.
Η αμερικανική εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν σε πλήρη συνεργασία για το ίδιο κέντρο, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου.
Όταν πριν από δύο μήνες, είχαμε καταγγείλει παρακολούθηση θύματος με επιμολυσμένο SMS με στοιχεία εμβολιασμού, ο κ. Πιερρακάκης θρασύτατα μίλησε για συνομωσιολογία και έκανε πως δεν καταλάβαινε», αναφέρει τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Τώρα που καταλαβαίνουν, οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις από τους κκ. Μητσοτάκη και Πιερρακάκη: Γιατί παρακολουθούσαν μία Αμερικανίδα υπήκοο και πώς έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού της, για να μολυνθεί εν συνεχεία το κινητό της με Predator;».