Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων πραγματοποίησε χθες έλεγχο στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες.
Ο μηχανικός της ιδιοκτησίας παρουσίασε άδεια του 1978, η οποία είχε εκδοθεί για την κατασκευή σηπτικής δεξαμενής (βόθρου). Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σημερινή πισίνα είναι στην πραγματικότητα η παλαιά σηπτική δεξαμενή.
Ειδικότερα πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρουν: «Κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων μετέβη χθες, Δευτέρα 19 Αυγούστου, στην κατοικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες.
Ο μηχανικός έδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο άδεια του 1978, η οποία είχε δοθεί για κατασκευή σηπτικής δεξαμενής, δηλαδή βόθρου.
Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι η σηπτική δεξαμενή. Σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά.
Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως.
Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη».