Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπερασπίζεται και την εσωτερική ασφάλεια

Ερωτηματικά προκαλεί η αποστροφή του ΥΠΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλου στο κοινοβούλιο, κατά την ομιλία του για την τροπολογία που κατατέθη στη Βουλή και που συστήνει Εθνικό Συντονιστή για το μεταναστευτικό
Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπερασπίζεται και την εσωτερική ασφάλεια
iEidiseis

iEidiseis

18:36 - 13/12/2019
Τελευταία ενημέρωση: 23:21 - 13/12/2019

Προβληματισμό προκαλεί μια τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπερασπίζεται «όχι μόνο την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια».

Αναλυτικότερα, ανέφερε πως: «Απλά αυτό που συμβαίνει, όπως θα συμβαίνει πάντα τουλάχιστον όσον αφορά αυτή την πολιτική ηγεσία, είναι ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη χρειαστεί προκειμένου υπερασπιστεί την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, αλλά και την εσωτερική ασφάλεια. Αυτό μας ζητήθηκε, αυτό κάνουμε (…)».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

{https://youtu.be/PgUlYRCbm0s}

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη παραπάνω φράση του ΥΠΕΘΑ. Το Γραφείο Τύπου του κόμματος σχολιάζει πως «ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια» και, ακολούθως, καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν έχει δώσει σχετική εντολή στον υπουργό του.

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός "μεριμνούσε" για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα:

Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον Υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή;», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου συγκεκριμένα.

«Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά. Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων