ΣΥΡΙΖΑ: Ατόπημα Πέτσα με συστάσεις για παράκαμψη μέτρων

Πυρά του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου για την παραίνεση προς τους πολίτες να παρακάμψουν τα μέτρα, όπως κατήγγειλε ο Αλ. Χαρίτσης.
ΣΥΡΙΖΑ: Ατόπημα Πέτσα με συστάσεις για παράκαμψη μέτρων
EUROKINISSI
iEidiseis

iEidiseis

16:48 - 09/04/2020
Τελευταία ενημέρωση: 17:07 - 09/04/2020

«Ένα σοβαρότατο ατόπημα», διέπραξε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αλέξη Χαρίτση, ο Στέλιος Πέτσας «στην ουσία προέτρεψε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα για δήθεν άλλη έξοδό τους, προκειμένου να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα και να πάνε τη Μεγάλη Εβδομάδα στις εκκλησίες, ενώ λίγο αργότερα θυμήθηκε ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν σπίτι».

«Το σφάλμα αυτό», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αποκαλύπτει τη μικροκομματική αντίληψη και τη διγλωσσία της κυβέρνησης».

Όμως «εδώ που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια για μισόλογα και ισορροπισμούς, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Ο κ. Χαρίτσης προσθέτει πως «το πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης αυτή την περίοδο είναι να φροντίσει για την τήρηση των μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού» και ότι «οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες βλάπτουν τη δημόσια υγεία».

«Η τήρηση των κανόνων είναι επιβεβλημένη για όλους και όλες δίχως εξαιρέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, η προσπάθεια που έχει καταβάλλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα πάει χαμένη», καταλήγει.

Ακολουθεί η ερώτηση που τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, νωρίτερα σήμερα, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, και η ακριβής απάντησή του, στην οποία περιλαμβάνεται η προτροπή που προκάλεσε τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ:

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που προβλέπει άνοιγμα των εκκλησιών 13:00 - 17:00 τη Μεγάλη Παρασκευή. Θα υπάρξει κάποια παρέμβαση; Και ακόμη υπάρχει σκέψη για λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός με δεδομένο πως οι χθεσινές ανακοινώσεις ήταν μόνο στο επίπεδο απλά των συστάσεων;

Στέλιος Πέτσας: «Η εκκλησία έχει δείξει μια πάρα πολύ υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές δύσκολες αποφάσεις και η συνεργασία με την Πολιτεία είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο. Και για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση, ιδίως τις ημέρες κορύφωσης που είναι από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά. Όσον αφορά το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες αλλά παρεπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας και από την εκκλησία της ενορίας του. Αυτό που θα φροντίσουμε είναι να μην υπάρξει συνωστισμός σε συνεργασία με την εκκλησία πάντα λέγοντας ότι αυτό το διάστημα μένουμε στο σπίτι, δεν πηγαίνουμε στις εκκλησίες μας και φροντίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Όσον αφορά για το Άγιο Φως έχουμε εξασφαλίσει ότι θα γίνει μεταφορά του στην Ελλάδα, έχουμε εξασφαλίσει ότι θα γίνει η μεταφορά ανά την επικράτεια και είμαστε σε συννενόηση με την εκκλησία ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό επίπεδο συνεννόησης για να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, πάντα με σεβασμό τη δημόσια υγεία».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων