Πολιτική

Δηλώσεις της… πυρκαγιάς από τη Σοφία Βούλτεψη: «Πυροσβέστες έχουμε, δεν έχουμε εθελοντές»

Οι άκρως προκλητικές δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη περί εθελοντών την ώρα που η Ελλάδα καίγεται ξανά.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Την ώρα που η χώρα καίγεται ξανά, η Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός, δηλώνει ότι η Ελλάδα διαθέτει μόνιμους πυροσβέστες αλλά υστερεί… στους εθελοντές.

Μια δήλωση που δεν περνά απαρατήρητη, αφού αφήνει να εννοηθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη προσωπικού ή εξοπλισμού, αλλά οι εθελοντές.

Στη Γερμανία, λέει, υπάρχουν 1 εκατ. άνθρωποι διαθέσιμοι για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, από τους οποίους οι 935.000 είναι εθελοντές και 65.000 μόνιμοι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αρά λοιπόν, εγώ που πιστεύω ότι η Ελλάδα υστερεί, παρά τους νόμους που έχουν κάνει κατά καιρούς όλες οι κυβερνήσεις, στο θέμα των εθελοντών – δηλαδή, η Γερμανία έχει στη διάθεσή της 1 εκατ. προσωπικό για τις φωτιές, 935.000 είναι οι εθελοντές και 65.000 είναι οι μόνιμοι».

Η πραγματικότητα, ωστόσο, παραμένει ίδια: οι πολίτες ζητούν περισσότερους πυροσβέστες, περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα και τη μονιμοποίηση των εποχικών υπαλλήλων.

Σας περιμένουμε, κυρία Βούλτεψη, πάμε μαζί με στολή και μάνικα να λύσουμε το πρόβλημα της χώρας που είναι οι εθελοντές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
βιολογικά προϊόντα Chevron Left
Νέα «καμπάνα» για «μαϊμού» βιολογικά προϊόντα - Ο φορέας και η ποινή
Αρτέμιδα: Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο
Chevron Right