Πολιτική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με φυσική παρουσία Τσιάρας – Μηταράκης, «σπάνε» τη γραμμή – Στην εκκίνηση η Επιτροπή Δεοντολογίας

Οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, θα κινηθούν στη γραμμή των υπομνημάτων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Κώστας Τσιάρας Νότης Μηταράκης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με δύο «γαλάζιες» διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής ανοίγει η αυλαία της κρίσιμης συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας και ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, είναι οι δύο από τους έντεκα που επιλέγουν να δώσουν το «παρών» με φυσική παρουσία, σπάζοντας – σύμφωνα με πληροφορίες – την κατεύθυνση του Μαξίμου για χαμηλούς τόνους και γραπτά υπομνήματα.

Η συνεδρίαση ξεκινά σε λίγα λεπτά στην αίθουσα 223, με την Επιτροπή Δεοντολογίας να καλείται να εξετάσει τα αιτήματα άρσης ασυλίας των 11 «γαλάζιων» βουλευτών που εμπλέκονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Υπομνήματα από τους «9» – το βλέμμα στην Ολομέλεια

Οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, θα κινηθούν στη γραμμή των υπομνημάτων, αποφεύγοντας την αυτοπρόσωπη παρουσία στην Επιτροπή. Το βάρος, ωστόσο, μεταφέρεται ήδη στην επόμενη φάση.

Η τελική κρίση θα δοθεί στην Ολομέλεια, όπου – μετά την εισήγηση της Επιτροπής – θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας κάθε βουλευτή ξεχωριστά.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας τοποθετείται χρονικά μετά την Κυριακή του Θωμά, με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει και τις ισορροπίες να δοκιμάζονται.

Σε ένα σκηνικό που βαραίνει μέρα με τη μέρα, η επιλογή Τσιάρα και Μηταράκη να εμφανιστούν αυτοπροσώπως προσθέτει ένα πρώτο ρήγμα στην ενιαία διαχείριση της υπόθεσης – λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία που ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη, πιο σκληρή κοινοβουλευτική μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Σκύλος Σκυλί Επίθεση Chevron Left
Πειραιάς: Σκυλί επιτέθηκε σε δίχρονη - Στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι
Παρτιζάν – ΑΕΚ: Το φιλικό που σταμάτησε τις βόμβες και έγραψε ιστορία
Παρτιζάν - ΑΕΚ Chevron Right