Δεκτή η παραίτηση του Αλ. Διακόπουλου - «Έλεγε την αλήθεια» για τη δράση του Oruc Reis, λέει η αντιπολίτευση

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος παραιτήθηκε από την θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, ύστερα από τις δηλώσεις που είχε κάνει για το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.
Δεκτή η παραίτηση του Αλ. Διακόπουλου - «Έλεγε την αλήθεια» για τη δράση του Oruc Reis, λέει η αντιπολίτευση
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
iEidiseis

iEidiseis

20:38 - 19/08/2020
Τελευταία ενημέρωση: 22:14 - 19/08/2020

Δεκτή έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης την παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας και αντιναύαρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης(19/8), ευχαριστώντας τον, παράλληλα, για τις υπηρεσίες του.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου.

Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα», δήλωσε νωρίτερα απόψε ο κ. Διακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Διακόπουλος σχολίασε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας την Τρίτη λέγοντας πως το Oruc Reis «έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα».

«Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς "σηκώσαμε" το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες», είχε επισημάνει συγκεκριμένα ο ίδιος.

«Κάποια στιγμή "σηκώθηκε" λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: "μαρκάρει" την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διακόπουλος στο Open για να καταλήξει: Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση», είχε προσθέσει ο μέχρι πρότινος σύμβουλος του πρωθυπουργού στην επίμαχη δήλωση.

Νωρίτερα σήμερα το iEidiseis.gr είχε γράψει πως «οι -ειλικρινείς, όπως φαίνεται - δηλώσεις του Αλέξη Διακόπουλου προκάλεσαν τη σφοδρή ενόχληση του Μαξίμου, όχι μόνο γιατί κατέρριπταν το κυβερνητικό αφήγημα περί μη διεξαγωγής των ερευνών, αλλά και γιατί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Άγκυρα να τις εκμεταλλευτεί στην προσπάθειά της για «γκριζάρισμα» της συγκεκριμένης περιοχής. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού υποχρεώθηκε από το Μαξίμου σε "διορθωτική δήλωση", αλλά οι εντυπώσεις δεν κατέστη δυνατόν να αλλάξουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Διακόπουλος παραιτήθηκε γιατί αποκάλυψε τα ψέματα Μητσοτάκη

«Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το "επιτελικό" κράτος της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά και την παραίτηση του κ. Διακόπουλου η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

«Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν "ανύπαρκτες έρευνες" του Oruc Reis», σημειώνει εν συνεχεία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Διακόπουλος είπε την αλήθεια για τη δράση του Oruc Reis

Την αποψινή παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, σχολιάζει και το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του.

«Ως φαίνεται, τα όσα είπε ο κ. Διακόπουλος για τη δράση του Oruc Reis και την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ήταν η αλήθεια.

Μόνο που η αλήθεια δεν βόλευε τον κ Μητσοτάκη, που τον παραίτησε», επισημαίνει η Χαρ. Τρικούπη.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων