Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Μια μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών ενδέχεται να μειώσει τα επόμενα χρόνια τα ποσοστά θνησιμότητας που σχετίζονται με τον καρκίνο.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τονίζει στο iEidiseis ότι μπορεί το lockdown να έχει κουράσει την κοινωνία, όμως αποδίδει συγκριτικά με άλλες χώρες.

Στην Αττική είναι περίπου κατειλημμένο το 92% στις ΜΕΘ-Covid-19, την στιγμή που «βράζουν» από νέα κρούσματα μεγάλοι δήμοι, όπως ο Πειραιάς.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΙΕ), Γρηγόρης Λέων μιλά στο iEidiseis για την σεξουαλική παρενόχληση τα θύματα και τους δράστες. 

Το τελευταίο διάστημα, οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή και για βιασμό στο χώρο του αθλητισμού και του θεάματος έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένο κλίμα, απελευθέρωσης και δικαίωσης για τα θύματα και ανασφάλειας και περιθωριοποίησης για τους φερόμενους ως θύτες.

Νέες κλίνες ΜΕΘ σε «Θριάσιο» και «Αττικόν». Αναλυτικά ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας. 

Με αφορμή τον πρόσφατο εντοπισμό παράνομου οίκου ανοχής στον Νέο Κόσμο, ο οποίος είχε «βαφτιστεί» ιατρείο κινησιοθεραπείας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, καταγγέλλει για ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου.

Πίεση αλλά και σημάδια σταθεροποίησης στο ΕΣΥ από τον κορονοϊό. Τα πρώτα σημάδια από τα σκληρά μέτρα.

Οι άνθρωποι με σχιζοφρένεια είναι εξαιρετικά ευάλωτοι στις συνέπειες της COVID-19, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών. Οι καίριες απαντήσεις του διευθυντή καρδιολογικής κλινικής του ΕΣΥ, Νικόλαου Σμυρνιούδη. 

Σελίδα 1 από 19

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις