Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σε υψηλούς τόνους άρχισαν οι κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τους καναλάρχες και τους εκδότες που θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σε γενικόλογη σκιαγράφηση του Σχεδίου Ανάκαμψης περιορίστηκε σήμερα στη Βουλή ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από βουλευτές-μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων που καταλόγισαν στην κυβέρνηση ότι αρκέστηκε στην παρουσίαση της «περίληψης» της συμφωνίας και δεν δέχτηκε να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχτηκε χθες από τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας αλλά ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «δεν επιχειρεί να ρίξει το μπαλάκι σε κανέναν».

Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε τον πρωθυπουργό να μην προεξοφλεί ότι η οικονομία θα εκτιναχθεί αυτόματα αμέσως μετά την πανδημία και τόνισε ότι η βιώσιμη επανεκκίνηση περνά μέσω από μερική διαγραφή των χρεών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως αναποτελεσματικό το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο και καταλόγισε την ευθύνη στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε στη διάθεση εμβολίων, δεν ευθύνεται η Ελλάδα, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Υπέρ της απομείωσης του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κάτω από το ποσοστό του 33% τάχθηκαν σήμερα στη Βουλή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο επικεφαλής του ΤΧΣ, Ανδρέας Βερύκιος και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου.

Η Βουλή διέθεσε το ποσό των 728.000 ευρώ για τη στήριξη παιδιών των πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Εγώ, είμαι ειλικρινής και τα λέω όλα. Έχουν γίνει λάθη και από τη δική μας πλευρά. Την κυβερνητική και των ειδικών», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Την απόφαση απομάκρυνσης του γιατρού Κώστα Καταραχιά από το ΕΣΥ υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής ο γαλάζιος βουλευτής και γιατρός, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι «διέσπειρε τον κορονοϊό».

Σελίδα 1 από 44

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις