Λουκέτο 48 ωρών στο εστιατόριο, Nusret, του διάσημου Τούρκου σεφ, Salt Bae, στη Μύκονο, έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, βρέθηκαν στο εστιατόριο το βράδυ της Τρίτης, και παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ.
Ποιος είναι ο Salt Bae
Γιος εργάτη ορυχείων από το Ερζερούμ της Τουρκίας, ο Salt Bae αναγκάστηκε να δουλέψει από πολύ νωρίς. Στα 14 του, ξεκίνησε ως μαθητευόμενος κρεοπώλης. Το 2009, σε ηλικία 26 ετών φεύγει για την Αργεντινή όπου συνεχίζει να εργάζεται ως κρεωπόλης.
Ενα χρόνο μετά βρέθηκε στην Αμερική. Ζήτησε να του εκδώσουν βίζα, άλλα δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος. Του αρνήθηκαν τέσσερις φορές.
Το όνομά του, παρόλο αυτά, έχει υπάρξει σε εφημερίδες, ενώ έχει δημοσιεύσει μενού στους New York Times.
Χωρίς να βρίσκει την τύχη του στην Αμερική, επέστρεψε στην Τουρκία.
Ηξερε πως ήθελε να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο, με τις προτάσεις να είναι πολλές. Ενας παλιός του φίλος ο Μιτάτ Ερντέμ ήταν ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε. «Δώσε μου χρήματα και θα σου δώσω μια ταμειακή μηχανή που θα μετράς χρήματα», του είχε πει, μετά από περίπου έξι μήνες έγινε η επένδυση και του πλήρωσε το μερίδιό του.
Χάρη στο επιχειρηματικό του μυαλό κατάφερε με μια απλή ιδέα να γίνει φίρμα. Τι έκανε; Αρχισε να αλατίζει περίεργα το κρέας.
Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, η αυτοκρατορία εστιατορίων του αξίζει 1,2 δισ. δολάρια και απασχολεί 400 εργαζόμενους.
Πέρα από την Τουρκία, ο Salt Bae έχει ανοίξει εστιατόρια στις ΗΠΑ και στη Μέση Ανατολή. Συνολικά έχει 14 εστιατόρια.