Τα μελομακάρονα είναι συνώνυμα των Χριστουγέννων. Μαζί με τις τύψεις… Πόσα φάγαμε; Πως θα κάψουμε τις περιττές θερμίδες;
Η Φλορίντα Πετρουτσέλι, η «χρυσοχέρα» συνεργάτις της Ελεονώρας Μελέτη με την μεικτή ελληνοϊταλική καταγωγή, έκανε λόγω Χριστουγέννων μια εξαίρεση και, αντί να μας δείξει μια ακόμα κλασική ιταλική συνταγή, μας έδειξε πως θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα υπέροχα μελομακάρονα – μπουκίτσες που εξαφανίσουμε στο πι και φι, χωρίς ενοχές, αφού δεν περιέχουν ούτε ίχνος ζάχαρης.
Υλικά για 25 – 30 κομμάτια:
Για τη ζύμη:
- 100ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 140ml ελαιόλαδο
- 300γρ αλεύρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γλ σόδα
- 1,4 κ.γλ κανέλα
- 1,4 γλ. γαρίφαλο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Για το μέλωμα:
- Καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 στικ κανέλας
Δείτε εδώ τον τρόπο παρασκευής: