Η μία μετά την άλλη έρχονται οι διακρίσεις για την ελληνική κουζίνα, η οποία άλλωστε όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες αναδείχθηκε ως η δεύτερη καλύτερη όλου του κόσμου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Πλέον, όμως τιμάται και ένα πασίγνωστο χριστουγεννιάτικο γλυκό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διακρίσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές, καθώς η κουζίνα μας κατέλαβε την τρίτη θέση στα καλύτερα πρωινά του κόσμου με την μπουγάτσα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), την πρώτη θέση στις καλύτερες σαλάτες του πλανήτη με τον ντάκο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και τη διπλή διάκριση για το παραδοσιακό γιουβέτσι (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Και σε όλλα αυτά προστίθεται ακόμη μία επιτυχία.
Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα που δημοσίευσε το Taste Atlas, ένα αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό κατέκτησε την πέμπτη στο Top 5 των καλύτερων μπισκότων του πλανήτη.
Ο λόγος για το μελομακάρονο, το οποίο με άριστα το 5 συγκέντρωσε βαθμολογία 4.38.
Για την ιστορία, την πρώτη θέση κατέλαβε το αλγερινό «Makroud el louse», τη δεύτερη το σκωτσέζικο «Petticoat Tails», την τρίτη το αργεντίνικο «Alfajores» και την τέταρτη το μεξικάνικο «Marranitos».
«Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα είναι σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα σιμιγδαλένια μπισκότα αρωματίζονται παραδοσιακά με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ.
Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι μελιού και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μια άλλη ελληνική απόλαυση που ακούει στο όνομα «φοινίκια» αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που τηγανίζεται περιστασιακά και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και τα δύο ονόματα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά», αναφέρει το Taste Atlas.