Ένα ελληνικό γλυκό, το οποίο έχει τις διεθνείς εκδοχές του, αποθέωσε με μια από τις πρόσφατες αναρτήσεις του στα social media ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas.
Ο λόγος για την πορτοκαλόπιτα, η οποία έλαβε την άκρως κολακευτική βαθμολογία των 4,2 αστεριών με άριστα το 5.
«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από στρώσεις ή κομμένα φύλλα που αναμιγνύονται με μια απαλή κρέμα με γεύση πορτοκάλι. Όταν ψηθεί, το κέικ περιχύνεται με ένα παχύ, ζαχαρούχο σιρόπι με πορτοκάλι», γράφει το Taste Atlas.
Όπως συμπληρώνει: «Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που υπάρχει σε διάφορες εκδοχές και συχνά περιέχει σιμιγδάλι, κανέλα, βανίλια και αποξηραμένα ή ζαχαρωμένα φρούτα. Σερβίρεται καλύτερα παγωμένη και μερικές φορές συνοδεύεται με παγωτό».
Portokalopita
📍 Greece 🇬🇷
⭐️ 4.2
Learn more: https://t.co/NhkG3jPGGU
This traditional Greek dessert consists of layered or torn phyllo sheets that are blended with a creamy, orange-flavored yogurt custard. When baked, the cake is doused in a thick, sugary, orange-spiked… pic.twitter.com/QDFqdLKjfy
— TasteAtlas (@TasteAtlas) May 14, 2025