Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημίου του Μαδεμβούργου, αποκαλύπτει τη βοηθητική επίδραση που έχει το τσάι του βουνού κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με το Healthstat.gr.
Η έρευνα έγινε σε ποντίκια από τον καθηγητή J. Pahnke και την ομάδα του, οι οποίοι στηρίχτηκαν σε εργαστηριακά δεδομένα που έδειχναν πως το τσάι του βουνού και συγκεκριμένα το είδος που συναντάμε στον Όλυμπο (Sideritis scardica) επηρεάζει την αναστολή της επαναπρόσληψης ουσιών του εγκεφάλου, με τις οποίες διεκπεραιώνεται η μεταφορά μηνυμάτων από το ένα εγκεφαλικό κύτταρο στο άλλο (ουσίες που λέγονται νευροδιαβιβαστές).
Παρατήρησαν λοιπόν, μέσω της έρευνας που πραγματοποίησαν σε ποντίκια ότι τα τελευταία που έλαβαν εκχύλισμα τσαγιού του Ολύμπου, σε αντίθεση με εκείνα που δεν έλαβαν (ή που πήραν άλλο βότανο), παρουσίασαν σημαντική μείωση της πρωτεΐνης β-αμυλοειδές, η συσσώρευση της οποίας θεωρείται ένοχη για νόσο του Αλτσχάιμερ.
Πολλές αναφορές αναδεικνύουν τον καθηγητή J. Pahnke σε θερμό υποστηρικτή του τσαγιού του Ολύμπου και στην συμβολή του στη βελτίωση της συμπτωματολογίας της νόσου Αλτσχάιμερ. Μάλιστα, σε πιο πρόσφατες δηλώσεις του ο καθηγητής J. Pahnke τόνισε πως το τσάι του Ολύμπου «λειτουργεί» και ότι οι ασθενείς του το πίνουν καθημερινά.
Με πληροφορίες: www.Healthstat.gr