Αθλητισμός

«Ζαλίζομαι, θα κάνω εμετό» – Πώς ο καύσωνας απέκλεισε το Νο 1 στον κόσμο από το Roland Garros

Ο Γιάννικ Σίνερ έβαζε σακούλες με παγάκια στον λαιμό και έψαχνε ανεμιστήρα.
AP

Ο Νο. 1 στον κόσμος Γιάννικ Σίνερ αποκλείστηκε άδοξα από το Γαλλικό Όπεν, καθώς κατέρρευσε από έναν συνδυασμό από κράμπες και καύσωνα, κατά τη διάρκεια του σερβίς για τον αγώνα, στον δεύτερο γύρο του αγώνα του εναντίον του Χουάν Μανουέλ Τσερούντολο.

Το μεγάλο φαβορί στο Roland Garros δυσκολευόταν κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ, χάνοντας 15 πόντους στη σειρά πριν ζητήσει ιατρικό τάιμ άουτ και θεραπεία στη μέση του αγώνα.

Τα μικρόφωνα του γηπέδου κατέγραψαν επίσης τον Σίνερ να λέει ότι νιώθει ζάλη και ναυτία καθώς έπεσε με 0-40 στο σερβίς.

Ο Ιταλός είχε προηγηθεί με 5-1 στο τρίτο, αλλά έχασε τα επόμενα έξι games πριν και μετά τη θεραπεία, χάνοντας το σετ με 7-5.

Ο Σίνερ υπέστη δύο break στο τέταρτο σετ, με το σώμα του να συνεχίζει να τον απογοητεύει, πριν στο τελευταίο σετ ο Τσερούντολο κάνει αμέσως break και, εκτός από κάποιες νευρικές στιγμές, κλείσει τον αγώνα, κερδίζοντας το καθοριστικό σετ με 6-1.

Ο Σίνερ είχε ένα σερί 30 νικών από τον Φεβρουάριο και ήταν ένα συντριπτικό φαβορί ενόψει του δεύτερου Grand Slam της σεζόν, ειδικά με τον δύο φορές πρωταθλητή Κάρλος Αλκαράζ εκτός λόγω τραυματισμού στον δεξιό καρπό.

Σακουλάκια με πάγο

Ο Σίνερ έσκυψε στο χωμάτινο γήπεδο με εμφανή εξάντληση αρκετές φορές και σχεδόν δεν έτρεχε για σουτ καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν, καταφεύγοντας σε drop shots και τακτικές σερβίς – βολέ για να προσπαθήσει να μειώσει τους πόντους.

Προσπάθησε να δροσιστεί με έναν φορητό ανεμιστήρα κατά τις αλλαγές και έβαλε σακουλάκια με πάγο γύρω από τον λαιμό του.

«Δεν έφταιγε η ζέστη»

«Δεν ένιωθα πολύ καλά στο γήπεδο», είπε ο Σίνερ αργότερα. «Δυσκολεύτηκα, άρχισα να νιώθω πολύ ζάλη, πολύ χαμηλή ενέργεια.»

«Προσπάθησα να σερβίρω, αλλά δεν είχα πολλή ενέργεια. Στο τέταρτο σετ, το άφησα λίγο να περάσει προσπαθώντας να έχω λίγη περισσότερη ενέργεια στο πέμπτο. Το πρώτο ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Μετά η κατάσταση πήγε λίγο προς τα κάτω.»

«Ξύπνησα σήμερα το πρωί, δεν ένιωθα πολύ καλά και προσπάθησα να κρατήσω τους πόντους πολύ κοντά. Επίσης, στην αρχή χτυπούσα πολύ καθαρά, πολύ καλά, και μετά απλώς χτύπησα στον τοίχο, και αυτό ήταν όλο.»

«Στα μέσα του τρίτου σετ, παρόλο που έπαιζα εξαιρετικό τένις, πραγματικά δεν μπόρεσα να βρω καθόλου ενέργεια σήμερα.»

«Ήταν ένα δύσκολο μέρος για να βρίσκομαι. Αλλά, πάλι, αυτό είναι το άθλημα. Ήταν ζεστά, αλλά όχι τρελά ζεστά. Νιώθω ότι ήταν αρκετά εντάξει να παίξω. Πραγματικά δεν ήταν η ζέστη. Ήμουν μόνο εγώ σήμερα, αλλά συμβαίνει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Στέλλα Στυλιανού: «Οι τρεις μήνες στο MEGA έγιναν 5 χρόνια» Chevron Left
Στέλλα Στυλιανού: «Οι τρεις μήνες στο MEGA έγιναν 5 χρόνια»