Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου FlyOver, που θα ανακουφίσει την κυκλοφορία των οχημάτων στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, καθώς θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα αντί 5.000 σήμερα.
Η παράδοση του υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου με συνολικό μήκος 7,6 χιλιομέτρων υπολογίζεται ότι θα γίνει τον Μάιο του 2027, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας, που συμπεριλαμβάνει μία σήραγγα, 9 γέφυρες και 2 στέγαστρα. Ταυτόχρονα εκσυγχρονίζονται και βελτιώνονται οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Η πρόοδος των έργων μέχρι το Σάββατο 7 Μαρτίου αποτυπώνεται σε σχετικό βίντεο του φωτογράφου και βιντεογράφου, Τάσου Γάκη, που ανέβηκε στο YouTube και περιλαμβάνει την κατασκευή νέας γέφυρας και την κατεδάφιση υπάρχουσας στον ανισόπεδο κόμβο Κ11, μεταξύ Πυλαίας και Πανοράματος Θεσσαλονίκης.
Στο ίδιο βίντεο βλέπουμε τις εργασίες διαμόρφωσης των πρώτων τμημάτων της υπερυψωμένης διαδρομής και άλλων τμημάτων του FlyOver, που μας δίνουν μια γεύση από την τελική εικόνα μετά την ολοκλήρωσή του.


