Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Βραυρώνα

H φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην περιοχή Κήποι Βραυρώνας στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Βραυρώνα

12:30 - 08/04/2024
Τελευταία ενημέρωση: 12:50 - 08/04/2024

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κήποι Βραυρώνας στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί επί της οδού Αλκμήνης, σε χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες, χωρίς να απειλείται κάποιος οικισμός.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν 2 ελικόπτερα.

pyrosbestikh_9ea46.jpg

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμός για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς τα επόμενα 24ωρα, μετά και τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Λασίθι της Κρήτης το Σάββατο η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις αλλά και αυτή στα Πιέρια Όρη που έκαιγε για 4 μέρες.

Για σήμερα πάντως, ο συναγερμός βρίσκεται στο επίπεδο 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς) σε έξι περιφέρειες: Πελοποννήσος, Αττική, Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα.

Στις αρμόδιες αρχές έχει σημάνει συναγερμός για το ξέσπασμα φωτιών νωρίτερα από ποτέ φέτος, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της ανομβρίας. Είναι ενδεικτικό πως το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 88 αγροτοδασικές φωτιές.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως ανέφερε το Mega, εξετάζεται το ενδεχόμενο σε ορισμένες περιοχές της χώρας η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να ξεκινήσει νωρίτερα από την 1η Μαΐου, όπως είναι προγραμματισμένο. Οι επιστήμονες ανησυχούν για την παρατεταμένη ανομβρία που δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για τα δάση.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων